2016-06-25 15:43

2016-06-25 15:43

Bra avslutning av Villastaden

FOTBOLL: Vann med 4–0 hemma

Det blev en snygg avslutning på vårsäsongen för division 4-laget Villastaden som gjorde sin bästa match för säsongen i torsdags kväll.
VIF vann mot Munkfors med 4–0 (1–0) och går till uppehåll som tabelltrea.

Villastaden hade inför torsdagens hemmamatch mot Munkfors pratat mycket om att få tillbaka den bra känsla laget hade i derbyt mot Ölme för ett par veckor sedan.

– Vi ville ligga tätt och rätt i positionerna, inte stressa fram våra eventuella målchanser utan de skulle få komma när de kom, säger Villastadens assisterande tränare Janne Andersson.

Snygg skarv

Och hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt. Reza Shirazi skarvade snyggt in en passning från högerkanten och gav VIF ledningen i den första halvleken. I den andra fortsatte VIF att ånga på och gjorde ytterligare tre mål.

Utökningen till 2–0 kom när Johannes Lahtinen nickade in Andreas Sundblads frispark. Lahtinen gjorde även 3–0 en stund senare och innan matchen var slut kunde Markus Moberg fastställa slutresultatet på straff.

Kanonmatch

– Vi gjorde verkligen en riktig kanonmatch, frågan är om det inte var säsongens bästa match som helhet för vår del, det tycker jag nog att det var, säger Janne Andersson.

– När vi gjorde 1–0 var det som att allt släppte, glädjen och lugnet fanns och killarna vågade spela ut. Känslan inför den andra halvleken var att bara våga fortsätta trumma på, vi hade energin och vi hade matchen. Sedan rullade det bara på, fortsätter han.

Gästande Munkfors skapade inte särskilt mycket alls under matchen.

– Hemma har vi varit starka hela säsongen och jag tycker att vi har seriens bästa försvar, inklusive våra innermittfältare. Fari (Shirazi) och Henning (Reinholdsson) på mitten är jobba att möta, säger Andersson.

På sjukhus

Villastaden saknade båda sina målvakter i torsdags kväll och in kom istället Johan Karlsson, som är utespelare i juniorlaget. Han läste dock spelet bra och gjorde en väldigt bra match.

VIF:s ordinarie målvakt Osman Primeca är hemma i Bosnien för att ansöka om nytt visum och andremålvakten Jimmy Hermansson är inlagd på sjukhus då han punkterat en lunga.

– Styrelsen får väl sätta sig ner och diskutera målvaktsproblemet, vi får jobba på bred front helt enkelt för att lösa målvaktsfrågan.

Hur vill du sammanfatta vårsäsongen?

– Vi är ett ungt lag med egna produkter och har inte haft de bärande spelarna så vi misstänkte att det kunde bli lite svajigt. Jag tycker att vi har haft en del otur och vissa gånger har vi fått skylla oss själva. Tre poäng till tycker jag ändå att vi borde ha haft, men som helhet är det ungefär som vi hade förväntat oss som sagt. När allting fungerar, som nu mot Munkfors och mot Ölme, är vi riktigt bra. Vi har faktiskt slagit både Sifhälla och Ölme som är i serietoppen.

Villastaden hade inför torsdagens hemmamatch mot Munkfors pratat mycket om att få tillbaka den bra känsla laget hade i derbyt mot Ölme för ett par veckor sedan.

– Vi ville ligga tätt och rätt i positionerna, inte stressa fram våra eventuella målchanser utan de skulle få komma när de kom, säger Villastadens assisterande tränare Janne Andersson.

Snygg skarv

Och hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt. Reza Shirazi skarvade snyggt in en passning från högerkanten och gav VIF ledningen i den första halvleken. I den andra fortsatte VIF att ånga på och gjorde ytterligare tre mål.

Utökningen till 2–0 kom när Johannes Lahtinen nickade in Andreas Sundblads frispark. Lahtinen gjorde även 3–0 en stund senare och innan matchen var slut kunde Markus Moberg fastställa slutresultatet på straff.

Kanonmatch

– Vi gjorde verkligen en riktig kanonmatch, frågan är om det inte var säsongens bästa match som helhet för vår del, det tycker jag nog att det var, säger Janne Andersson.

– När vi gjorde 1–0 var det som att allt släppte, glädjen och lugnet fanns och killarna vågade spela ut. Känslan inför den andra halvleken var att bara våga fortsätta trumma på, vi hade energin och vi hade matchen. Sedan rullade det bara på, fortsätter han.

Gästande Munkfors skapade inte särskilt mycket alls under matchen.

– Hemma har vi varit starka hela säsongen och jag tycker att vi har seriens bästa försvar, inklusive våra innermittfältare. Fari (Shirazi) och Henning (Reinholdsson) på mitten är jobba att möta, säger Andersson.

På sjukhus

Villastaden saknade båda sina målvakter i torsdags kväll och in kom istället Johan Karlsson, som är utespelare i juniorlaget. Han läste dock spelet bra och gjorde en väldigt bra match.

VIF:s ordinarie målvakt Osman Primeca är hemma i Bosnien för att ansöka om nytt visum och andremålvakten Jimmy Hermansson är inlagd på sjukhus då han punkterat en lunga.

– Styrelsen får väl sätta sig ner och diskutera målvaktsproblemet, vi får jobba på bred front helt enkelt för att lösa målvaktsfrågan.

Hur vill du sammanfatta vårsäsongen?

– Vi är ett ungt lag med egna produkter och har inte haft de bärande spelarna så vi misstänkte att det kunde bli lite svajigt. Jag tycker att vi har haft en del otur och vissa gånger har vi fått skylla oss själva. Tre poäng till tycker jag ändå att vi borde ha haft, men som helhet är det ungefär som vi hade förväntat oss som sagt. När allting fungerar, som nu mot Munkfors och mot Ölme, är vi riktigt bra. Vi har faktiskt slagit både Sifhälla och Ölme som är i serietoppen.

  • Jessica Lundevall