2016-02-06 14:25

2016-02-06 14:25

Knapp seger mot tabelltrean

HOCKEYTREAN: KHT tuffar på mot seriesegern

Kristinehamns hockeyteam ser alltmer ut som seriesegrare i hockeytreans fortsättningsserie. Laget toppar serien på maximala 24 poäng och har fem poängs försprång på tvåan Säffle med två matcher kvar att spela.

Ja det ska mycket till för att KHT ska missa seriesegern. Laget har fem poäng och elva plusmåls försprång gentemot Säffle HC. Lagen möts när serien avslutas på fredag, men för att den matchen ska betyda någonting måste KHT förlora mot Forshaga IF 2. Ett lag som är ännu mer suverän seriejumbo än vad KHT är serieledare.

Avgjorde i slutminuten

Fredagens match mot Hammarö Chiefs blev en jämn drabbning där KHT definitivt stängde matchen först med tolv sekunder kvar. Då satte Fredrik Hasselroth sitt andra mål för kvällen, det tionde totalt i serien. Målet kom i power play sedan Hammarö i sin jakt på kvittering blivit lite för heta på gröten och för många spelare på planen.

KHT inledde också målskyttet i power play när lagkaptenen Jack Herhold slog in 1-0 7,32 in i andra perioden. Hammarö kvitterade två och en halv minut senare, blott en sekund efter att laget blivit fulltaligt.

Fredrik Hasselroth satte sedan 2-1 på straff i bytet efter och återställde ordningen.

I mitten av den tredje perioden ökade Oscar Andersson på till 3-1 innan Hammarö kröp lite närmare utan att komma i kapp.

Ja det ska mycket till för att KHT ska missa seriesegern. Laget har fem poäng och elva plusmåls försprång gentemot Säffle HC. Lagen möts när serien avslutas på fredag, men för att den matchen ska betyda någonting måste KHT förlora mot Forshaga IF 2. Ett lag som är ännu mer suverän seriejumbo än vad KHT är serieledare.

Avgjorde i slutminuten

Fredagens match mot Hammarö Chiefs blev en jämn drabbning där KHT definitivt stängde matchen först med tolv sekunder kvar. Då satte Fredrik Hasselroth sitt andra mål för kvällen, det tionde totalt i serien. Målet kom i power play sedan Hammarö i sin jakt på kvittering blivit lite för heta på gröten och för många spelare på planen.

KHT inledde också målskyttet i power play när lagkaptenen Jack Herhold slog in 1-0 7,32 in i andra perioden. Hammarö kvitterade två och en halv minut senare, blott en sekund efter att laget blivit fulltaligt.

Fredrik Hasselroth satte sedan 2-1 på straff i bytet efter och återställde ordningen.

I mitten av den tredje perioden ökade Oscar Andersson på till 3-1 innan Hammarö kröp lite närmare utan att komma i kapp.