2016-03-30 16:22

2016-03-30 16:22

Lägger ner Cykelns dag

EVENEMANG

I fjol firade Cykelns dag 20 år. Nu läggs evenemanget ner. Arne Bergström på arrangerande KLTV säger att det varit viktigt för dem att erbjuda gratis underhållning. Att de inte kommer fortsätta med Cykelns dag beror på att det varit svårt att få ekonomin att gå ihop.

Genom åren har artister som Linda Bengtzing, Sten & Stanley och Lotta Engberg stått för underhållningen vid Picassoudden. Evenemanget startade 1996 i samband med att en etapp i cykelloppet Postgirot Open passerade Kristinehamn. Idén föddes då att få kristinehamnarna att pumpa sina cyklar i samband med detta och ta en tur till Picassoudden, där KLTV ordnade med gratis underhållning.

Genom åren har artister som Linda Bengtzing, Sten & Stanley och Lotta Engberg stått för underhållningen vid Picassoudden. Evenemanget startade 1996 i samband med att en etapp i cykelloppet Postgirot Open passerade Kristinehamn. Idén föddes då att få kristinehamnarna att pumpa sina cyklar i samband med detta och ta en tur till Picassoudden, där KLTV ordnade med gratis underhållning.