2016-08-25 15:55

2016-08-25 15:56

Läste om ett brott på Facebook

FRÅGA

Läste igår ett inlägg i en tråd på brottsplats Kristinehamn (fb) detta gjorde mig som läsare både ledsen och upprörd.

Att grova brott inte redovisas av vare sig NWT eller lokalmedia är mer än skrämmande. Man ställer sig också frågan är det mer som inte omnämns eller varför inte välja ordet mörkas, kanske är fullt legitimt att i detta fall använda den termen då cirka fem veckor förflutit sedan ett vad det verkar mycket allvarligt brott skett utan att allmänheten fått tagit del av detta. Det har också kommit till min kännedom att tidningen fått tips om detta innan det kom fram i annan social media och att de då förnekade kännedom om denna händelse med orden vi kan ju inte skriva om något vi inte vet om? Hur sant är detta på en skala? Har polis underlåtit att informera pressen om både händelse och åtal? Och i så fall varför? Under kvällen lade NKP ut denna information skulle vara intressant och högt relevant att få en förklaring.

Undrande medborgare

Att grova brott inte redovisas av vare sig NWT eller lokalmedia är mer än skrämmande. Man ställer sig också frågan är det mer som inte omnämns eller varför inte välja ordet mörkas, kanske är fullt legitimt att i detta fall använda den termen då cirka fem veckor förflutit sedan ett vad det verkar mycket allvarligt brott skett utan att allmänheten fått tagit del av detta. Det har också kommit till min kännedom att tidningen fått tips om detta innan det kom fram i annan social media och att de då förnekade kännedom om denna händelse med orden vi kan ju inte skriva om något vi inte vet om? Hur sant är detta på en skala? Har polis underlåtit att informera pressen om både händelse och åtal? Och i så fall varför? Under kvällen lade NKP ut denna information skulle vara intressant och högt relevant att få en förklaring.

Undrande medborgare