2016-07-11 06:00

2016-07-11 06:00

Så gick det till inom OK Värmland

DEBATT: Före detta personalen ger sin syn vid utarrendering

Några rader från den före detta personalen på OKQ8 Kristinehamn. Då vi aldrig fick chansen att tacka er kunder för åren som gått så vill vi passa på att göra det nu och samtidigt berätta vad som hände oss.

Vi börjar från början. När den förre arrendatorn lämnade över till OK Värmland så gick stationen med vinst. Redan första året i OK Värmlands regi vändes detta till ett stort minusresultat. Genom hårt arbete från personalen i kombination med färre timmar på schemat lyckades vi vända det stora minusresultatet till ett mindre minusresultat, vilket gjorde att vi trodde att vi skulle få vara kvar eftersom resultatet började gå åt rätt håll. Därför kom det som en chock för oss när vi den 4:e maj, på ett tio minuter långt möte med vd och personalchef, blev meddelade att stationen skulle arrenderas ut den 1 juni.

Vi fick väldigt dålig information om vad detta skulle innebära för oss och vi fick endast tre dagar på oss att bestämma om vi ville följa med över till det nya bolaget eller inte. Vi fick ett möte med nya arrendatorn där vi inte kunde få särskilt mycket svar. Efter detta följde möte med facket och ett nytt möte med nya arrendatorn då vi fick veta att det skulle bli ett familjeföretag, vilket innebar att vi skulle bli överflödiga. Det var praktiskt taget inte någon idé för oss att gå med till det nya bolaget då det knappt skulle finnas några timmar till oss. Detta innebar att samtliga stannade i OK Värmland och därav blev vi uppsagda på grund av rbetsbrist. Så döm om vår förvåning när vi en månad senare får läsa att arrendatorn har anställt två nya personer. Uppfattningen vi fick vid mötet var ju att det inga timmar skulle finnas, vilket gör oss förbryllade.

Vi fick alldeles för kort tid att bestämma oss och vi fick alldeles för dålig information om vad som skulle hända samt vad det skulle innebära för oss. Under veckorna fram till överlåtelsen blev vi pressade att svara hur vi ville göra, vilket var svårt då vi fick så dålig information om vad det skulle innebära. Ingen av oss anställda fick under denna period någonsin frågan om hur vi mådde från OK Värmlands ledning.

Så ännu en gång till er kunder, tack för dessa år och vi hoppas att vi ses igen någonstans någon gång.

"Vi människor"

Den f.d. personalen på OKQ8 Kristinehamn

Vi börjar från början. När den förre arrendatorn lämnade över till OK Värmland så gick stationen med vinst. Redan första året i OK Värmlands regi vändes detta till ett stort minusresultat. Genom hårt arbete från personalen i kombination med färre timmar på schemat lyckades vi vända det stora minusresultatet till ett mindre minusresultat, vilket gjorde att vi trodde att vi skulle få vara kvar eftersom resultatet började gå åt rätt håll. Därför kom det som en chock för oss när vi den 4:e maj, på ett tio minuter långt möte med vd och personalchef, blev meddelade att stationen skulle arrenderas ut den 1 juni.

Vi fick väldigt dålig information om vad detta skulle innebära för oss och vi fick endast tre dagar på oss att bestämma om vi ville följa med över till det nya bolaget eller inte. Vi fick ett möte med nya arrendatorn där vi inte kunde få särskilt mycket svar. Efter detta följde möte med facket och ett nytt möte med nya arrendatorn då vi fick veta att det skulle bli ett familjeföretag, vilket innebar att vi skulle bli överflödiga. Det var praktiskt taget inte någon idé för oss att gå med till det nya bolaget då det knappt skulle finnas några timmar till oss. Detta innebar att samtliga stannade i OK Värmland och därav blev vi uppsagda på grund av rbetsbrist. Så döm om vår förvåning när vi en månad senare får läsa att arrendatorn har anställt två nya personer. Uppfattningen vi fick vid mötet var ju att det inga timmar skulle finnas, vilket gör oss förbryllade.

Vi fick alldeles för kort tid att bestämma oss och vi fick alldeles för dålig information om vad som skulle hända samt vad det skulle innebära för oss. Under veckorna fram till överlåtelsen blev vi pressade att svara hur vi ville göra, vilket var svårt då vi fick så dålig information om vad det skulle innebära. Ingen av oss anställda fick under denna period någonsin frågan om hur vi mådde från OK Värmlands ledning.

Så ännu en gång till er kunder, tack för dessa år och vi hoppas att vi ses igen någonstans någon gång.

"Vi människor"

Den f.d. personalen på OKQ8 Kristinehamn