2016-02-25 09:11

2016-02-25 09:11

Går bra tack vare alliansen

SVAR PÅ TAL: Djukdykt i näringslivsklimatet

Politik. S i Kristinehamn slår sig för bröstet i sin insändare om att det går bra för Sverige. Inte så konstigt efter åtta år med alliansstyre och ett år med en alliansbudget så går det bra.

Men hur går det för Kristinehamn efter fem år med S vid makten? Vi har en av de största ungdomsarbetslöshetsnivåerna. Vi har djupdykt i näringslivsklimatet. Valfriheten existerar i princip inte. Vidare har ni avvecklat del av företag genom att med ideologiska vinklingar av upphandlingskriterier. Oron för ekonomin i de stora nämnderna så som skolnämnden och socialnämnden hörs inte när S slår sig för bröstet. Underskott klaras av med engångsanslag för att täcka de svarta hålen år efter år.

Så att det går bra för Sverige men inte för Kristinehamn har sina förklaringar.

Men hur går det för Kristinehamn efter fem år med S vid makten? Vi har en av de största ungdomsarbetslöshetsnivåerna. Vi har djupdykt i näringslivsklimatet. Valfriheten existerar i princip inte. Vidare har ni avvecklat del av företag genom att med ideologiska vinklingar av upphandlingskriterier. Oron för ekonomin i de stora nämnderna så som skolnämnden och socialnämnden hörs inte när S slår sig för bröstet. Underskott klaras av med engångsanslag för att täcka de svarta hålen år efter år.

Så att det går bra för Sverige men inte för Kristinehamn har sina förklaringar.

  • Alliansen i Kristinehamn Marie Oudin (M) oppositionsrådJane Larsson (C)Ulf Torehammar (L)Ove Bengtsson (KD)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.