2016-09-28 06:00

2016-09-28 06:00

Margareta Holm tar över restaurangen på Casco

SERVERING: Gretas mat byter lokal

Nu är det klart att Gretas mat tar över verksamheten på Cascos restaurang. Öppnandet av den nya lokalen betyder även att man stänger en av de nuvarande.
– Jag vill kunna ha öppet året runt, säger Margareta Holm, ägare.

Den 1 november slår Gretas mat upp portarna på Casco. Restauranglokalen har stått tom under en längre tid och Margareta Holm ser fram emot att öppna.

– Det känns väldigt spännande, det är lite pirrigt. Men jag tror att det kommer att gå bra, säger hon.

Margareta driver just nu två verksamheter, en på golfbanan och en i skärgården. Men eftersom hon kommer att öppna på Casco har hon valt att stänga en av verksamheterna.

– På fredag är det sista dagen som jag har öppet på golfbanan. Många av golfarna har tyckt att det är tråkigt att jag försvinner, men de förstår, säger hon.

Året runt

En anledning till att Margareta tog erbjudandet att flytta var möjligheten att driva restaurang året runt.

– Jag vill kunna jobba hela året med det här, så det känns väldigt bra. Jag hoppas att många hittar dit.

På Casco kommer hon likt tidigare erbjuda husmanskost på menyn.

– Det är det jag är bra på och det är även det som många efterfrågar. Sen kommer jag även att servera frukost, fikabröd och erbjuda catering, säger hon.

Under den kommande månaden väntar en hel del förberedelser för Margareta. Hon ska dels flytta ut ur den gamla lokalen, men också se till att få sin egen nisch i den nya.

– Det ska ju synas att det är jag som är där, så jag får väl ta med mig lite rosa, säger hon.

Restaurangen kommer att vara öppen för alla och för att göra den så tillgängligt som möjligt ska man sätta in en ny dörr.

– Tidigare har man fått gå via receptionen. Men nu ska det bli en dörr som leder direkt in till restaurangen. Det kommer att bli jättebra, säger hon.

Hittat hem

Konceptet ”Gretas mat” har funnits i tio år. Sedan starten 2006 har Margareta testat flera olika lokaler. Nu tror hon att hon har hittat hem.

– Jag hoppas att jag har en framtid i den nya lokalen. Det är bra att jag har båda mina ställen i samma område, säger Margareta.

Den 1 november slår Gretas mat upp portarna på Casco. Restauranglokalen har stått tom under en längre tid och Margareta Holm ser fram emot att öppna.

– Det känns väldigt spännande, det är lite pirrigt. Men jag tror att det kommer att gå bra, säger hon.

Margareta driver just nu två verksamheter, en på golfbanan och en i skärgården. Men eftersom hon kommer att öppna på Casco har hon valt att stänga en av verksamheterna.

– På fredag är det sista dagen som jag har öppet på golfbanan. Många av golfarna har tyckt att det är tråkigt att jag försvinner, men de förstår, säger hon.

Året runt

En anledning till att Margareta tog erbjudandet att flytta var möjligheten att driva restaurang året runt.

– Jag vill kunna jobba hela året med det här, så det känns väldigt bra. Jag hoppas att många hittar dit.

På Casco kommer hon likt tidigare erbjuda husmanskost på menyn.

– Det är det jag är bra på och det är även det som många efterfrågar. Sen kommer jag även att servera frukost, fikabröd och erbjuda catering, säger hon.

Under den kommande månaden väntar en hel del förberedelser för Margareta. Hon ska dels flytta ut ur den gamla lokalen, men också se till att få sin egen nisch i den nya.

– Det ska ju synas att det är jag som är där, så jag får väl ta med mig lite rosa, säger hon.

Restaurangen kommer att vara öppen för alla och för att göra den så tillgängligt som möjligt ska man sätta in en ny dörr.

– Tidigare har man fått gå via receptionen. Men nu ska det bli en dörr som leder direkt in till restaurangen. Det kommer att bli jättebra, säger hon.

Hittat hem

Konceptet ”Gretas mat” har funnits i tio år. Sedan starten 2006 har Margareta testat flera olika lokaler. Nu tror hon att hon har hittat hem.

– Jag hoppas att jag har en framtid i den nya lokalen. Det är bra att jag har båda mina ställen i samma område, säger Margareta.

  • Frida Johansson