2016-08-25 14:47

2016-08-25 15:17

Uppskattad duo i kyrkan

: Sofia och Kerstin ger sin 17:e konsert

Sedan 2000 har Bäckhammarsbördiga Sofia Pettersson och hennes nära vän Kerstin Ryhed Lundin årligen hållit en sommarkonsert i Kristinehamn. På söndag är det dags igen när duon tar ton i Kristinehamns kyrka.

Sommarkonserten i Kristinehamn är en tradition som sångerskorna är noga med att hålla vid liv. I år är det 17:e gången som Sofia Pettersson och Kerstin Ryhed Lundin har konsert tillsammans i Kristinehamn.

– Vi har aldrig tvekat. Vi tycker själva att är väldigt roligt och det kommer alltid folk. Jag och Kerstin är mycket nära vänner och tycker att det fungerar så bra att spela och sjunga tillsammans. Det här känns inte som ett jobb för oss, det är bara glädje, säger Sofia.

Bred repertoar

Konserterna har tidigare hållits i Österviks kapell och i olika kyrkor runt om i Kristinehamn. Duon är uppskattad och brukar locka mycket folk. Förra året var det första gången som de sjöng tillsammans i Kristinehamns kyrka. De fick erbjudande om att komma tillbaka och tackade ja.

– Det ska bli jättekul att få komma dit igen, tycker Sofia.

Hon berättar att de kommer att framföra en bred repertoar med allt ifrån Taube till Laleh. Det bjuds bland annat på smakprov ur Sofia Petterssons egenskrivna material samt någon gospel och psalm.

Barnmusik

Sofia arbetar på gymnasiet Södra Latin i Stockholm där hon är musiklärare och har hand om skolans jazz-ensembler.

– De senaste åren har jag också riktat in mig mer och mer på barnkonserter. Jag har varit ute på turnéer för barn och tycker att det är jättekul att skriva barnmusik, säger hon.

Kerstin arbetar på skolan Base 23 i Stockholm, som utbildar ungdomar inom dans och musikal. I många somrar har vi kunnat se henne köra bakom artisterna på Allsång på Skansen. I år var det första gången på tolv år som hon inte stod på allsångs-scenen. Däremot var hon med och körade bakom Håkan Hellström under hans konserter på Ullevi.

– Jag och min man var där och det var helt makalöst. Det var en upplevelse och väldigt stort för Kerstin att få vara med om, säger Sofia.

Sommarkonserten i Kristinehamn är en tradition som sångerskorna är noga med att hålla vid liv. I år är det 17:e gången som Sofia Pettersson och Kerstin Ryhed Lundin har konsert tillsammans i Kristinehamn.

– Vi har aldrig tvekat. Vi tycker själva att är väldigt roligt och det kommer alltid folk. Jag och Kerstin är mycket nära vänner och tycker att det fungerar så bra att spela och sjunga tillsammans. Det här känns inte som ett jobb för oss, det är bara glädje, säger Sofia.

Bred repertoar

Konserterna har tidigare hållits i Österviks kapell och i olika kyrkor runt om i Kristinehamn. Duon är uppskattad och brukar locka mycket folk. Förra året var det första gången som de sjöng tillsammans i Kristinehamns kyrka. De fick erbjudande om att komma tillbaka och tackade ja.

– Det ska bli jättekul att få komma dit igen, tycker Sofia.

Hon berättar att de kommer att framföra en bred repertoar med allt ifrån Taube till Laleh. Det bjuds bland annat på smakprov ur Sofia Petterssons egenskrivna material samt någon gospel och psalm.

Barnmusik

Sofia arbetar på gymnasiet Södra Latin i Stockholm där hon är musiklärare och har hand om skolans jazz-ensembler.

– De senaste åren har jag också riktat in mig mer och mer på barnkonserter. Jag har varit ute på turnéer för barn och tycker att det är jättekul att skriva barnmusik, säger hon.

Kerstin arbetar på skolan Base 23 i Stockholm, som utbildar ungdomar inom dans och musikal. I många somrar har vi kunnat se henne köra bakom artisterna på Allsång på Skansen. I år var det första gången på tolv år som hon inte stod på allsångs-scenen. Däremot var hon med och körade bakom Håkan Hellström under hans konserter på Ullevi.

– Jag och min man var där och det var helt makalöst. Det var en upplevelse och väldigt stort för Kerstin att få vara med om, säger Sofia.