2016-08-24 13:39

2016-08-24 13:39

Stal kassaskåp hos färgbutik

BROTT: Inbrott upptäcktes tidigt på onsdagsmorgonen

Tidigt på onsdagsmorgonen fick Flügger färgs butikschef Henrik Holmén ett telefonsamtal från polisen. Det hade varit inbrott i butiken och gärningsmännen hade lyckats få med sig det cirka 500 kilo tunga kassaskåpet.

Klockan var tio över fem på morgonen när Henrik Holméns telefon ringde. Det var polisen som berättade att en passerande väktare upptäckt att det varit inbrott hos Flügger färg. Henrik Holmén åkte ner till butiken för att vänta in de första kunderna och ta emot polisen för en brottplatsundersökning.

– Sen gick jag igenom butiken och kunde konstatera att det enda de rört var kassaskåpet, som de lyckats forsla bort på något vänster. Det är ingen som kan förstå hur det har gått till, det väger 500-600 kilo, berättar han.

Bröt upp fönster

Gärningsmännen har tagit sig in genom att bryta upp ett kontorsfönster. Sen har de hissat ner en av Wästgötabagarns flaggor och täckt det sönderslagna fönstret med.

– Förmodligen för att kunna jobba ostört på insidan, säger Henrik Holmén.

Han tror att tjuvarna har försökt bryta upp kassaskåpet, men inte lyckats. Därför har de i stället valt att forsla ut det ur butiken och ta det med sig. Kassaskåpet har med största sannolikhet burits ut genom skyltfönstret mot gatan, som gärningsmännen har krossat.

– Det finns ingen annan väg att ta sig ut med kassaskåpet. Det är både stort och tungt. Det måste ha varit fyra Hulken som har burit ut det där, säger Henrik Holmén.

”Inga duvungar”

I kassaskåpet fanns växelkassan och vid inbrottet stals även en skåpbil. Henrik Holmén tror dock inte att gärningsmännen har lastat kassaskåpet i skåpbilen.

– Den bilen hade aldrig tagit sig framåt med så tung last. Det går inte, säger han och menar att kassaskåpet troligtvis har lastats in i en lastbil.

Det är tredje gången på åtta år som färgbutiken utsätts för inbrott.

– Det känns inte som att det är några duvungar som har gjort det här. Så proffsigt utfört som det är den här gången har jag aldrig varit med om tidigare.

Var det mycket tillrört i butiken?

– Nej inte speciellt mycket. De hade vält lite saker och det låg papper över hela skrivbordet. De har letat efter pengar och nycklar tror jag. Men man blir ju hemskt ledsen när det händer, avslutar Henrik Holmén.

Klockan var tio över fem på morgonen när Henrik Holméns telefon ringde. Det var polisen som berättade att en passerande väktare upptäckt att det varit inbrott hos Flügger färg. Henrik Holmén åkte ner till butiken för att vänta in de första kunderna och ta emot polisen för en brottplatsundersökning.

– Sen gick jag igenom butiken och kunde konstatera att det enda de rört var kassaskåpet, som de lyckats forsla bort på något vänster. Det är ingen som kan förstå hur det har gått till, det väger 500-600 kilo, berättar han.

Bröt upp fönster

Gärningsmännen har tagit sig in genom att bryta upp ett kontorsfönster. Sen har de hissat ner en av Wästgötabagarns flaggor och täckt det sönderslagna fönstret med.

– Förmodligen för att kunna jobba ostört på insidan, säger Henrik Holmén.

Han tror att tjuvarna har försökt bryta upp kassaskåpet, men inte lyckats. Därför har de i stället valt att forsla ut det ur butiken och ta det med sig. Kassaskåpet har med största sannolikhet burits ut genom skyltfönstret mot gatan, som gärningsmännen har krossat.

– Det finns ingen annan väg att ta sig ut med kassaskåpet. Det är både stort och tungt. Det måste ha varit fyra Hulken som har burit ut det där, säger Henrik Holmén.

”Inga duvungar”

I kassaskåpet fanns växelkassan och vid inbrottet stals även en skåpbil. Henrik Holmén tror dock inte att gärningsmännen har lastat kassaskåpet i skåpbilen.

– Den bilen hade aldrig tagit sig framåt med så tung last. Det går inte, säger han och menar att kassaskåpet troligtvis har lastats in i en lastbil.

Det är tredje gången på åtta år som färgbutiken utsätts för inbrott.

– Det känns inte som att det är några duvungar som har gjort det här. Så proffsigt utfört som det är den här gången har jag aldrig varit med om tidigare.

Var det mycket tillrört i butiken?

– Nej inte speciellt mycket. De hade vält lite saker och det låg papper över hela skrivbordet. De har letat efter pengar och nycklar tror jag. Men man blir ju hemskt ledsen när det händer, avslutar Henrik Holmén.