2016-08-07 17:00

2016-08-07 17:00

T-rex i Björne-korv

TEATER: Barnteater i folkets park

Under söndagseftermiddagen bjöds det på en musikalisk resa till dinosauriernas värld i Björneborgs Folkets park. Eller i Björne-korv, som Pappa Kapsyl valde att kalla det.

– Har ni sett någon dinosaurie i dag? inleder Pappa Kapsyl.

– Nej, svarar barnen i kör.

– Jag har bara sett min mormor och morfar, utbrister en pojke och får de äldre i publiken att skratta.

När Pappa Kapsyl, eller Carl-Otto Johansson som han heter egentligen, spelar föreställningen Jagad av en t-rex får han omedelbart gensvar från publiken. Skratten är många och det är inte svårt att få barnen att ligga ner, stå upp eller springa runt.

Genom sången, dansen och berättelsen tar Pappa Kapsyl med barnen in i drömmarnas värld där de får möta olika dinosaurier och vara med om en köttstund, i stället för klassisk fruktstund. Pappa Kapsyl konstaterar nämligen att det inte enbart är t-rex som är köttätare, även barnen gillar korv.

– Jag gör världens bästigaste låtar om dinosaurier, berättar Pappa Kapsyl.

Förutom t-rex får barnen bekanta sig med långhalsar och klubbsvansar. Brontosaurusar och ankylosaurusar som de även kallas.

– Det här är en sån där kalsonghals, nej långhals, säger Pappa Kapsyl när han tar fram en brontosaurus.

Leken med ord framkallar leenden.

Husdjur

Ihop med publiken funderar Pappa Kapsyl på hur det hade varit om det funnits dinosaurier i dag och om man i så fall kanske hade haft dem som husdjur. Men det skulle bli svårt att få tag på kläder åt dem.

Föreställningen avslutas med att alla jagas av en t-rex och sjunger sedan en allsång, dinosauriernas allsång.

Eftermiddagen i Björneborgs Folkets park är ett sant nöje för hela familjen. Både stora och små får dra på munnen. De dryga 80 i publiken ser ut att ha haft en fin stund och gillat sin nya bekantskap med Pappa Kapsyl och dinosaurierna.

– Har ni sett någon dinosaurie i dag? inleder Pappa Kapsyl.

– Nej, svarar barnen i kör.

– Jag har bara sett min mormor och morfar, utbrister en pojke och får de äldre i publiken att skratta.

När Pappa Kapsyl, eller Carl-Otto Johansson som han heter egentligen, spelar föreställningen Jagad av en t-rex får han omedelbart gensvar från publiken. Skratten är många och det är inte svårt att få barnen att ligga ner, stå upp eller springa runt.

Genom sången, dansen och berättelsen tar Pappa Kapsyl med barnen in i drömmarnas värld där de får möta olika dinosaurier och vara med om en köttstund, i stället för klassisk fruktstund. Pappa Kapsyl konstaterar nämligen att det inte enbart är t-rex som är köttätare, även barnen gillar korv.

– Jag gör världens bästigaste låtar om dinosaurier, berättar Pappa Kapsyl.

Förutom t-rex får barnen bekanta sig med långhalsar och klubbsvansar. Brontosaurusar och ankylosaurusar som de även kallas.

– Det här är en sån där kalsonghals, nej långhals, säger Pappa Kapsyl när han tar fram en brontosaurus.

Leken med ord framkallar leenden.

Husdjur

Ihop med publiken funderar Pappa Kapsyl på hur det hade varit om det funnits dinosaurier i dag och om man i så fall kanske hade haft dem som husdjur. Men det skulle bli svårt att få tag på kläder åt dem.

Föreställningen avslutas med att alla jagas av en t-rex och sjunger sedan en allsång, dinosauriernas allsång.

Eftermiddagen i Björneborgs Folkets park är ett sant nöje för hela familjen. Både stora och små får dra på munnen. De dryga 80 i publiken ser ut att ha haft en fin stund och gillat sin nya bekantskap med Pappa Kapsyl och dinosaurierna.