2016-08-06 16:16

2016-08-06 16:16

Tre poäng i höstpremiär

FOTBOLL: Ölme tog en klar seger hemma

Precis som väntat blev det en klar hemmaseger för tabelltvåan IFK Ölme hemma mot tabelljumbon Säffle FF 2. Ölme vann med 3–0 (2–0) och borde kanske gjort ytterligare något mål.

Inför fredagskvällens höstpremiär i division 4 låg Ölme på andra plats i tabellen, två poäng efter serieledande Sifhälla, medan gästande Säffle 2 parkerade i botten av tabellen. Det var visserligen gästerna som inledde matchen bäst, men ganska omgående tog hemmalaget Ölme över.

Tio minuter in i matchen fick Ölmes nya brasse – Max Sousa da Silva – presentera sig genom att ge laget ledningen. Ett snyggt förarbete i straffområdet resulterade i 1–0.

Missade straff

Utökningen kom efter drygt en halvtimmes spel. Den gången var Alexander Arkeland målskytt.

Redan sex minuter in i den andra halvleken fick gästande Säffle Jacob Ljung utvisad efter en mindre lyckad glidtackling. Ölme tilldömdes straff som Max Sousa da Silva inte lyckades förvalta. Rättvist så här i efterhand eftersom glidtacklingen skedde strax utanför straffområdet. Ölme skulle därför egentligen endast ha haft frispark.

Målchanser

Innan matchen var slut hann dock Ölme med att göra ytterligare ett mål. Jonas Iwersen fastställde slutresultatet i den 67:e spelminuten. Ölme skapade en hel del målchanser och borde ha gjort ytterligare något mål.

– Jag tycker vi gör en bra match där vi följer vår spelidé. Nyförvärven visar att de tillför en bra spets i truppen, väldigt kul att se, säger Ölmes tränare Fredric Zetterström.

– Vi kunde ha gjort några fler mål med tanke på alla våra målchanser. Alla mål är jätteviktiga för oss nu, men 3–0 är ändå 3–0 och vi är väldigt nöjda med tre poäng. Dessutom håller vi nollan igen, fortsätter han.

Zetterström är även nöjd över det oavgjorda resultatet mellan serieledaren Sifhälla och tabelltrean Villastaden som innebär att Ölme och Sifhälla nu har lika många poäng. Sifhälla leder dock fortfarande serien på bättre målskillnad.

Någon spelare du vill höja över mängden?

– Jag tycker hela laget gör en bra match så jag vill lyfta fram kollektivet.

Inför fredagskvällens höstpremiär i division 4 låg Ölme på andra plats i tabellen, två poäng efter serieledande Sifhälla, medan gästande Säffle 2 parkerade i botten av tabellen. Det var visserligen gästerna som inledde matchen bäst, men ganska omgående tog hemmalaget Ölme över.

Tio minuter in i matchen fick Ölmes nya brasse – Max Sousa da Silva – presentera sig genom att ge laget ledningen. Ett snyggt förarbete i straffområdet resulterade i 1–0.

Missade straff

Utökningen kom efter drygt en halvtimmes spel. Den gången var Alexander Arkeland målskytt.

Redan sex minuter in i den andra halvleken fick gästande Säffle Jacob Ljung utvisad efter en mindre lyckad glidtackling. Ölme tilldömdes straff som Max Sousa da Silva inte lyckades förvalta. Rättvist så här i efterhand eftersom glidtacklingen skedde strax utanför straffområdet. Ölme skulle därför egentligen endast ha haft frispark.

Målchanser

Innan matchen var slut hann dock Ölme med att göra ytterligare ett mål. Jonas Iwersen fastställde slutresultatet i den 67:e spelminuten. Ölme skapade en hel del målchanser och borde ha gjort ytterligare något mål.

– Jag tycker vi gör en bra match där vi följer vår spelidé. Nyförvärven visar att de tillför en bra spets i truppen, väldigt kul att se, säger Ölmes tränare Fredric Zetterström.

– Vi kunde ha gjort några fler mål med tanke på alla våra målchanser. Alla mål är jätteviktiga för oss nu, men 3–0 är ändå 3–0 och vi är väldigt nöjda med tre poäng. Dessutom håller vi nollan igen, fortsätter han.

Zetterström är även nöjd över det oavgjorda resultatet mellan serieledaren Sifhälla och tabelltrean Villastaden som innebär att Ölme och Sifhälla nu har lika många poäng. Sifhälla leder dock fortfarande serien på bättre målskillnad.

Någon spelare du vill höja över mängden?

– Jag tycker hela laget gör en bra match så jag vill lyfta fram kollektivet.

  • Jessica Lundevall