2016-07-29 06:00

2016-07-29 06:00

Populär fordonskväll vid Nässundets station

BILAR: Ny chans i slutet på augusti

I tisdags kväll var det dags för fordonskväll vid Nässundets station. Och många hade kommit dit för att titta på de gamla fordonen som ställdes ut i strålande solsken.

Den sista tisdagen i månaden under juni, juli och augusti ordnar Country cruisers i Rudskoga fordonskväll vid Nässundets station. I tisdags kväll var det dags för den andra kvällen av sommarens tre. Vädret var på topp och många hade hittat till Nässundet för att titta på alla de gamla fordonen som ställdes ut under kvällen.

Jimmy Steiness och sonen William Steiness, fyra år, var två av besökarna. Och fyraåriga William var imponerad av de fina bilarna och motorcyklarna.

– Titta pappa, den här var fin, säger han och pekar på en röd bil.

– Och den här, den vill jag sitta på, fortsätter han och pekar på en gammal motorcykel.

Finns intresse

Bröderna Mats och Dan Henriksson var två av dem som ställde ut sina bilar. Mats Henriksson visade upp sin ljusgröna Volkswagen, modell ”bubbla”, från 1951 och Dan Henriksson visade upp en gammal mejeribil från 1961.

Körde ost

– Jag har haft den här bilen i många år, men inte ställt ut den jättemånga gånger. Det har blivit vid ett par tillfällen, men intresset verkar vara rätt stort så det blir säkert fler, säger Mats Henriksson.

Dan Henrikssons mejeribil är ganska unik och inget man ser speciellt ofta. Förr körde mejeribilen bland annat ost och vassle i Västergötland och när Dan Henriksson hittade den på Blocket för tre år sedan slog han till direkt.

Välbevarad

– Vi är uppväxta med åkeri och har själva kört lastbil i ungefär 50 år. Jag hade letat efter en veteranlastbil. Just en sådan här hade vår pappa en likadan 1957 så det är extra roligt att jag fick tag på den, berättar han.

– När jag köpte den hade den stått i 25 år, men eftersom den hade stått inomhus så är den i väldigt fint skick. Hytten är bevarad och väldigt fin, de brukar ruttna annars om de står ute eftersom de är i trä, fortsätter han.

Den sista tisdagen i månaden under juni, juli och augusti ordnar Country cruisers i Rudskoga fordonskväll vid Nässundets station. I tisdags kväll var det dags för den andra kvällen av sommarens tre. Vädret var på topp och många hade hittat till Nässundet för att titta på alla de gamla fordonen som ställdes ut under kvällen.

Jimmy Steiness och sonen William Steiness, fyra år, var två av besökarna. Och fyraåriga William var imponerad av de fina bilarna och motorcyklarna.

– Titta pappa, den här var fin, säger han och pekar på en röd bil.

– Och den här, den vill jag sitta på, fortsätter han och pekar på en gammal motorcykel.

Finns intresse

Bröderna Mats och Dan Henriksson var två av dem som ställde ut sina bilar. Mats Henriksson visade upp sin ljusgröna Volkswagen, modell ”bubbla”, från 1951 och Dan Henriksson visade upp en gammal mejeribil från 1961.

Körde ost

– Jag har haft den här bilen i många år, men inte ställt ut den jättemånga gånger. Det har blivit vid ett par tillfällen, men intresset verkar vara rätt stort så det blir säkert fler, säger Mats Henriksson.

Dan Henrikssons mejeribil är ganska unik och inget man ser speciellt ofta. Förr körde mejeribilen bland annat ost och vassle i Västergötland och när Dan Henriksson hittade den på Blocket för tre år sedan slog han till direkt.

Välbevarad

– Vi är uppväxta med åkeri och har själva kört lastbil i ungefär 50 år. Jag hade letat efter en veteranlastbil. Just en sådan här hade vår pappa en likadan 1957 så det är extra roligt att jag fick tag på den, berättar han.

– När jag köpte den hade den stått i 25 år, men eftersom den hade stått inomhus så är den i väldigt fint skick. Hytten är bevarad och väldigt fin, de brukar ruttna annars om de står ute eftersom de är i trä, fortsätter han.

  • Jessica Lundevall