2016-07-28 16:49

2016-07-28 16:50

En dag för hela familjen

RUDSKOGA: Teknikdag med betoning på hästen

Teknik behöver inte enbart vara traktorer och maskiner. När Teknikdagen arrangeras i Rudskoga på söndag finns en massa andra intresseområden. Där kommer även att finnas djur, byggnadsvård och chans för barnen att prova olika hantverk.

– Något som vi är speciellt stolta över att kunna visa, är fyrspannsplöjning med praktfulla ardennerhästar. Plogen som används är en begivenhet i sig, då det är en sorts vändplog som används hos amishfolket i USA, säger Lillvor Ivarsson, en av alla arrangörer.

Det finns även flera andra sorters hästar att se och klappa på. Barnen kan få rida på både shettisar och islandshäst. Häst och vagn körs med både stora hästar och sulky dragen av shettis. Bland övriga djur finns höns, dvärggetter och minigrisarna My och Molly.

Är man nyfiken på kvastskaftvirkning, vill se hur man färgar med shibori, hur man etsar på glas, vill uppleva vacker sameslöjd eller träsnideri, få inspiration till återbruksslöjd eller encaustic art, så finns det och mycket annat på hantverksområdet.

Byggnadsvård ligger arrangörerna varmt om hjärtat. I år visas bland annat hur man lägger skiffertak och stråtak, bygger en riktig gärdsgård, ådringsmålar och renoverar gamla fönster.

Den jakt- och fiskeintresserade får inte missa handbyggda wobblers eller konservatorn med ett antal vackert monterade djur.

En professionell motorsågsskulptör visar vad man kan använda en motorsåg till. Där finns även chans att vinna skulpturer i ett lotteri.

Teknikdagen är en familjedag med mycket att göra för barnen. De kan slå rep med återvunnet material, dreja med lera, bygga holkar, göra egna blyertspennor eller bygga med Swedemec.

Är man dataintresserad och har fyllt 8 år, kan man få lära sig enklare programmering av ett par legorobotar som en teknikklurig pappa och hans dotter har byggt.

Men vad vore en teknikdag utan traktorer, maskiner och jeepar och veteranfordon? Lugn, det finns alltid både äldre teknik och det allra senaste i Rudskoga! Den som har en egen pärla får gärna bidra till utställningen.

Något gott att ta med sig hem hittar man i ståndet med Bygdens produkter.

Teknikdagen har en alldeles egen profil och erbjuder något för alla.

Rudskoga hembygdsförening och bygdens organisationer och företag samverkar om Teknikdagen.

– Något som vi är speciellt stolta över att kunna visa, är fyrspannsplöjning med praktfulla ardennerhästar. Plogen som används är en begivenhet i sig, då det är en sorts vändplog som används hos amishfolket i USA, säger Lillvor Ivarsson, en av alla arrangörer.

Det finns även flera andra sorters hästar att se och klappa på. Barnen kan få rida på både shettisar och islandshäst. Häst och vagn körs med både stora hästar och sulky dragen av shettis. Bland övriga djur finns höns, dvärggetter och minigrisarna My och Molly.

Är man nyfiken på kvastskaftvirkning, vill se hur man färgar med shibori, hur man etsar på glas, vill uppleva vacker sameslöjd eller träsnideri, få inspiration till återbruksslöjd eller encaustic art, så finns det och mycket annat på hantverksområdet.

Byggnadsvård ligger arrangörerna varmt om hjärtat. I år visas bland annat hur man lägger skiffertak och stråtak, bygger en riktig gärdsgård, ådringsmålar och renoverar gamla fönster.

Den jakt- och fiskeintresserade får inte missa handbyggda wobblers eller konservatorn med ett antal vackert monterade djur.

En professionell motorsågsskulptör visar vad man kan använda en motorsåg till. Där finns även chans att vinna skulpturer i ett lotteri.

Teknikdagen är en familjedag med mycket att göra för barnen. De kan slå rep med återvunnet material, dreja med lera, bygga holkar, göra egna blyertspennor eller bygga med Swedemec.

Är man dataintresserad och har fyllt 8 år, kan man få lära sig enklare programmering av ett par legorobotar som en teknikklurig pappa och hans dotter har byggt.

Men vad vore en teknikdag utan traktorer, maskiner och jeepar och veteranfordon? Lugn, det finns alltid både äldre teknik och det allra senaste i Rudskoga! Den som har en egen pärla får gärna bidra till utställningen.

Något gott att ta med sig hem hittar man i ståndet med Bygdens produkter.

Teknikdagen har en alldeles egen profil och erbjuder något för alla.

Rudskoga hembygdsförening och bygdens organisationer och företag samverkar om Teknikdagen.