2016-07-20 13:56

2016-07-20 13:56

Skagern anses bäst

SOMMAR: En av Sveriges bästa badsjöar enligt Allt om resor

Resemagasinet Allt om resor har publicerat en lista över Sveriges femton bästa badsjöar.
Skagern är utsedd till en av de bästa badsjöarna.

Det är alltså resemagasinet Allt om resor som har utsett de femton badsjöar som de tycker är bäst i Sverige.

En av de femton sjöarna i landet som anses vara en av de bästa badsjöarna är Skagern som faktiskt ligger i tre landskap – Värmland, Närke och Västergötland. Skagern är belägen mellan Vänern och Vättern.

Långgrunda och populära Gottbol i Rudskoga är en av sjöns alla fina badplatser.

Skagern beskrivs av resemagasinet Allt om resor som en väldigt fin badsjö som har många små och även större badplatser att välja på. Tidningen nämner just Gottbol som en väldigt populär badplats och nämner även Skagersvik utanför Gullspång samt Runnäs i Södra råda.

Resemagasinet tar även upp de mysiga omgivningarna som finns runt Skagern. Bland annat nämner resemagasinet samhällena Åtorp, Södra råda och Finnerödja som platser man inte ska missa att besöka.

Möckeln

Förutom Skagern finns även Möckeln, Karlskogas och Degerfors insjö, med på listan över Sveriges femton bästa badsjöar. Möckeln beskrivs som en insjöpärla som har många basplatser och vikar. Resemagasinet tar bland annat upp badplatsen Näset i Karlskoga, som ligger ganska centralt, samt Möllebadet som är en mer lantligt belägen badplats.

Det är alltså resemagasinet Allt om resor som har utsett de femton badsjöar som de tycker är bäst i Sverige.

En av de femton sjöarna i landet som anses vara en av de bästa badsjöarna är Skagern som faktiskt ligger i tre landskap – Värmland, Närke och Västergötland. Skagern är belägen mellan Vänern och Vättern.

Långgrunda och populära Gottbol i Rudskoga är en av sjöns alla fina badplatser.

Skagern beskrivs av resemagasinet Allt om resor som en väldigt fin badsjö som har många små och även större badplatser att välja på. Tidningen nämner just Gottbol som en väldigt populär badplats och nämner även Skagersvik utanför Gullspång samt Runnäs i Södra råda.

Resemagasinet tar även upp de mysiga omgivningarna som finns runt Skagern. Bland annat nämner resemagasinet samhällena Åtorp, Södra råda och Finnerödja som platser man inte ska missa att besöka.

Möckeln

Förutom Skagern finns även Möckeln, Karlskogas och Degerfors insjö, med på listan över Sveriges femton bästa badsjöar. Möckeln beskrivs som en insjöpärla som har många basplatser och vikar. Resemagasinet tar bland annat upp badplatsen Näset i Karlskoga, som ligger ganska centralt, samt Möllebadet som är en mer lantligt belägen badplats.

  • Jessica Lundevall