2016-07-10 23:05

2016-07-10 23:05

Inget ploj när årets tävlingar avgjordes

ÖLME: Strandviksmästerskapen för fjärde året i rad

Kamp. I lördags avgjordes årets upplaga av Strandviksmästerskapen. Och även i år var det på blodigt allvar för de tävlingsinriktade deltagarna. Vann gjorde till sist det rosa laget.

För fyra år sedan arrangerade ett kompisgäng Strandviksmästerskapen för första gången och sedan dess har tävlingen utvecklats och växt. I lördags gjorde totalt sex lag – med mellan fem och sex personer i varje lag – upp om segern i årets mästerskap.

Och det var en ordentlig kamp mellan de olika lagen, från början till slut. Det märktes att samtliga deltagare var tävlingsmänniskor – ingen ville förlora och alla ville vinna.

– Det här är verkligen jätteroligt, fantastiskt bra arrangerat, säger deltagaren och lagkaptenen i det röda laget, Tommy Josefsson.

Fick poäng

Under dagen tävlade de sex lagen i olika deltävlingar där poäng delades ut. Samtliga lag fick poäng, men olika höga beroende på placering.

I den avgörande hinderbanan, där det avgjordes vilka två lag som skulle få göra upp i den avslutande nattduellen, var det rosa laget och det gula laget först över mållinjen. I de båda lagen utsågs en person som skulle få kampera i nattduellen, som var inspirerad från SVT:s succéprogram Mästarnas mästare.

Det blev bröderna Johan och Erik Stjärnborg som gjorde upp i den klassiska nattduellen stavarna. Bäst av tre var det som gällde och det blev lillebror Johan Stjärnborg som tog hem segern över storebror och därmed även totalsegern till det rosa laget.

Även årets tävling blev en succé och nu räknar deltagarna ner till nästa års mästerskap.

För fyra år sedan arrangerade ett kompisgäng Strandviksmästerskapen för första gången och sedan dess har tävlingen utvecklats och växt. I lördags gjorde totalt sex lag – med mellan fem och sex personer i varje lag – upp om segern i årets mästerskap.

Och det var en ordentlig kamp mellan de olika lagen, från början till slut. Det märktes att samtliga deltagare var tävlingsmänniskor – ingen ville förlora och alla ville vinna.

– Det här är verkligen jätteroligt, fantastiskt bra arrangerat, säger deltagaren och lagkaptenen i det röda laget, Tommy Josefsson.

Fick poäng

Under dagen tävlade de sex lagen i olika deltävlingar där poäng delades ut. Samtliga lag fick poäng, men olika höga beroende på placering.

I den avgörande hinderbanan, där det avgjordes vilka två lag som skulle få göra upp i den avslutande nattduellen, var det rosa laget och det gula laget först över mållinjen. I de båda lagen utsågs en person som skulle få kampera i nattduellen, som var inspirerad från SVT:s succéprogram Mästarnas mästare.

Det blev bröderna Johan och Erik Stjärnborg som gjorde upp i den klassiska nattduellen stavarna. Bäst av tre var det som gällde och det blev lillebror Johan Stjärnborg som tog hem segern över storebror och därmed även totalsegern till det rosa laget.

Även årets tävling blev en succé och nu räknar deltagarna ner till nästa års mästerskap.

  • Jessica Lundevall