2016-06-20 06:00

2016-06-20 06:00

Blogg med på topplista

BLOGGAR: Vill göra världen lite bättre

Listad. Karolina Hagegårds blogg har varit med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen. Bloggen föddes i frustration över att hon kände sig missförstådd. Med sina ord hoppas hon kunna göra världen lite bättre.

Nyligen kontaktades Karolina Hagegård av ett företag som kunde tänka sig att sponsra henne. Det blev inget med den saken, men det var först då som Karolina insåg att bloggen växt och fått spridning. Det visade sig att bloggen fanns med på Bloggportalens topplista över de mest länkade bloggarna.

– Det är helt fantastiskt, jag blev jätteförvånad. Jag har inte jättemånga läsare, men de läsare jag faktiskt har verkar gilla min blogg och är trogna, säger Karolina.

Bloggen ”Karolinas små brandtal” har hon haft sedan 2011. Det började i samband med att hon skev en insändare i Nya Kristinehamns-Posten då hon kommenterade självmordsbombningen i Stockholm som skedde i december 2010. Karolina förklarar att insändaren misstolkades totalt. I insändaren skrev hon att man måste försöka förstå för att komma tillrätta med problemet, vilket tolkades som att hon tyckte att handlingen var okej.

– Det var inte så jag menade. Det blev en strid i tidningen om det där och då tänkte jag att ”nu måste jag börja blogga”. Det var en vilja att få ut mitt budskap och nyansera debatten, berättar Karolina.

Kontroversiella ämnen

I sin blogg är hon noga med att inläggen ska vara välgenomtänkta och välunderbyggda med källangivelser.

– Men jag drar mig fortfarande inte för att skriva om kontroversiella ämnen. Man kan nästan säga att jag siktar på kontroversiella ämnen.

I beskrivningen av sin blogg skriver Karolina: ”Jag drivs av en längtan att göra världen lite bättre. Eller mycket bättre! Så mycket bättre som jag kan”. Hennes blogginlägg läses av mellan 50 och 200 personer och hennes mest populära inlägg har lästs av över 2000 personer.

Varför tror du att din blogg blir så läst?

– De som läser den gillar den nog just för att det inte är pajkastnings-bloggeri jag ägnar mig åt. Jag tillåter mig aldrig att göra det, utan det ska alltid finnas en slags förståelse för den andra sidan som jag argumenterar mot.

Trots att Karolina inte är rädd för att säga vad hon tycker och ofta skriver om ämnen som rör upp känslor får hon väldigt sällan kommentarer och mothugg.

– Jag har väntat på hatkommentarerna, men jag får dem aldrig. Jag tror att det är så att de som bara vill hata inte orkar med mina texter. Just för att man måste koncentrera sig och tänka efter lite för att hänga med i resonemangen, säger Karolina.

Bloggportalen.se är en katalog över svenska bloggar. Sajten har närmre 139 000 registrerade bloggar.

Nyligen kontaktades Karolina Hagegård av ett företag som kunde tänka sig att sponsra henne. Det blev inget med den saken, men det var först då som Karolina insåg att bloggen växt och fått spridning. Det visade sig att bloggen fanns med på Bloggportalens topplista över de mest länkade bloggarna.

– Det är helt fantastiskt, jag blev jätteförvånad. Jag har inte jättemånga läsare, men de läsare jag faktiskt har verkar gilla min blogg och är trogna, säger Karolina.

Bloggen ”Karolinas små brandtal” har hon haft sedan 2011. Det började i samband med att hon skev en insändare i Nya Kristinehamns-Posten då hon kommenterade självmordsbombningen i Stockholm som skedde i december 2010. Karolina förklarar att insändaren misstolkades totalt. I insändaren skrev hon att man måste försöka förstå för att komma tillrätta med problemet, vilket tolkades som att hon tyckte att handlingen var okej.

– Det var inte så jag menade. Det blev en strid i tidningen om det där och då tänkte jag att ”nu måste jag börja blogga”. Det var en vilja att få ut mitt budskap och nyansera debatten, berättar Karolina.

Kontroversiella ämnen

I sin blogg är hon noga med att inläggen ska vara välgenomtänkta och välunderbyggda med källangivelser.

– Men jag drar mig fortfarande inte för att skriva om kontroversiella ämnen. Man kan nästan säga att jag siktar på kontroversiella ämnen.

I beskrivningen av sin blogg skriver Karolina: ”Jag drivs av en längtan att göra världen lite bättre. Eller mycket bättre! Så mycket bättre som jag kan”. Hennes blogginlägg läses av mellan 50 och 200 personer och hennes mest populära inlägg har lästs av över 2000 personer.

Varför tror du att din blogg blir så läst?

– De som läser den gillar den nog just för att det inte är pajkastnings-bloggeri jag ägnar mig åt. Jag tillåter mig aldrig att göra det, utan det ska alltid finnas en slags förståelse för den andra sidan som jag argumenterar mot.

Trots att Karolina inte är rädd för att säga vad hon tycker och ofta skriver om ämnen som rör upp känslor får hon väldigt sällan kommentarer och mothugg.

– Jag har väntat på hatkommentarerna, men jag får dem aldrig. Jag tror att det är så att de som bara vill hata inte orkar med mina texter. Just för att man måste koncentrera sig och tänka efter lite för att hänga med i resonemangen, säger Karolina.

Bloggportalen.se är en katalog över svenska bloggar. Sajten har närmre 139 000 registrerade bloggar.