2016-06-07 11:10

2016-06-07 11:10

Brett utbud vid skolavslutning

UTBILDNING: Snart är sommarlovet här

På fredag är det skolavslutning i Kristinehamn. Det är också en dag som historiskt sett kan bli lite rörig framåt kvällen. Därför storsatsar kommunen på olika arrangemang för ungdomarna.

Redlöst berusade tonåringar som raglar omkring på stan och stör ordningen är ingenting man vill se. Särskilt inte i samband med skolavslutningen som ska vara ett ljust minne.

De senaste åren har kommunen arbetat aktivt för att motarbeta liknande företeelser och året skolavslutning är inget undantag. Ungdomssamordnare Kimmie Åhlén vid kommunens folkhälsoenhet informerar om vad som händer i år.

Ungdomsgården Bygget håller öppet fram till midnatt och bjuder på hamburgare. KFUM har ingen aktivitet vid sin ungdomsgård utan håller till vid Kvarndammen. Där kommer man att grilla och anordna femkamp för alla som är intresserade.

Den som intresserad av sällskapsspel kan med fördel söka sig till Spegelglas lokaler i Landahuset. Där kommer spelföreningen att finnas på plats tillsammans med såväl vanliga sällskapsspel som enklare rollspel.

De som vill röra lite på sig kan i ställer bege sig till Kristinehamns Conference Center där man kan dansa in sommarlovet på ett disco. En DJ finns på plats med både rökmaskin och lasrar. Evenemanget pågår fram till midnatt och det är fritt inträde.

Givetvis är alla arrangemang drogfria.

Nattvandrarna kommer att ha sin bas på Norra torget där de bjuder på kaffe. Även där ska grillen vara i gång.

Redlöst berusade tonåringar som raglar omkring på stan och stör ordningen är ingenting man vill se. Särskilt inte i samband med skolavslutningen som ska vara ett ljust minne.

De senaste åren har kommunen arbetat aktivt för att motarbeta liknande företeelser och året skolavslutning är inget undantag. Ungdomssamordnare Kimmie Åhlén vid kommunens folkhälsoenhet informerar om vad som händer i år.

Ungdomsgården Bygget håller öppet fram till midnatt och bjuder på hamburgare. KFUM har ingen aktivitet vid sin ungdomsgård utan håller till vid Kvarndammen. Där kommer man att grilla och anordna femkamp för alla som är intresserade.

Den som intresserad av sällskapsspel kan med fördel söka sig till Spegelglas lokaler i Landahuset. Där kommer spelföreningen att finnas på plats tillsammans med såväl vanliga sällskapsspel som enklare rollspel.

De som vill röra lite på sig kan i ställer bege sig till Kristinehamns Conference Center där man kan dansa in sommarlovet på ett disco. En DJ finns på plats med både rökmaskin och lasrar. Evenemanget pågår fram till midnatt och det är fritt inträde.

Givetvis är alla arrangemang drogfria.

Nattvandrarna kommer att ha sin bas på Norra torget där de bjuder på kaffe. Även där ska grillen vara i gång.