2016-06-05 11:32

2016-06-05 11:32

Plats för möte och kultur

BIBLIOTEKET: 60 år i Nämndhuset firades

”I biblioteken har jag upptäckt allt från Pippi Långstrump till iranska novellsamlingar”. Så inledde Magnus Wallengren sitt tal när biblioteket bjöd in till 60-årskalas.

Men dagens bibliotek är så mycket mer än en plats för utlåning av böcker. I dag är det även en mötesplats och ett kulturcentra.

Något som tydligt framgick i lördags. Inomhus bjöd Musikskolan på sång och musik, i släktforskningsrummet kunde man få hjälp att söka efter förfäder. Olof Andersson och Brita Olsson berättade om bibliotekets historia. Bokbussen var öppen och lite överallt dök det upp figurer från böckernas värld. Det var Pippi, Findus, Jasmine och Karlsson på taket från Widelius dansstudio.

Lägger man där till boklotteri, tipspromenad och fika så blev det en riktigt trevlig mötesplats.

Men dagens bibliotek är så mycket mer än en plats för utlåning av böcker. I dag är det även en mötesplats och ett kulturcentra.

Något som tydligt framgick i lördags. Inomhus bjöd Musikskolan på sång och musik, i släktforskningsrummet kunde man få hjälp att söka efter förfäder. Olof Andersson och Brita Olsson berättade om bibliotekets historia. Bokbussen var öppen och lite överallt dök det upp figurer från böckernas värld. Det var Pippi, Findus, Jasmine och Karlsson på taket från Widelius dansstudio.

Lägger man där till boklotteri, tipspromenad och fika så blev det en riktigt trevlig mötesplats.