2016-05-23 06:00

2016-05-23 06:00

Gunilla Wall har lärt sig mycket om tv

KRISTINEHAMN: "Inga problem att hålla hemligt"

Normalt sett gillar hon inte att någon tittar på vad hon gör när hon arbetar med en tårta. Under inspelningen av Det stora tårtslaget hade hon kameror omkring sig hela tiden. Gunilla Wall har fått mycket positiv respons för sin medverkan i tv-programmet.

Under våren har vi kunnat se kristinehamnaren Gunilla Wall i tv-programmet Det stora tårtslaget där duktiga tårtkonstnärer från hela landet har gjort upp om vem som till slut är Sveriges bästa tårtdesigner. Trots att inspelningen var klar redan i höstas har Gunilla inte fått berätta om hur det gick i tävlingen innan den sändes i tv.

Hemlighet

– Det var inga problem att hålla det hemligt. Fram till april var det ingen som visste om programmet. Ska man hålla en hemlighet för all framtid är det svårt men inte för en begränsad tid, konstaterar Gunilla Wall.

Efter att programmet tog slut i torsdags kväll har lyckönskningarna vällt in. Till och med brevbäraren kommer in i butiken i stället för att lämna posten i lådan, bara för att passa på att gratulera.

Kul men konstigt

Gunilla Wall förklarar att hon tycker att inspelningen var kul, men att det var en lite märklig miljö.

– Det var fyra, fem kameror och man hade så lite plats. Det var som att baka en våningstårta i sommarstugan. Det tyckte jag var värre än tidspressen, säger hon.

Under inspelningarna var det en hel del väntetid, mycket tid lades även ner på skisserna som visades några sekunder i tv.

– Det är tekniken som bestämmer. Man var där för att göra tv, tänker man på det är det lättare att acceptera, säger hon.

Deltagarna var väldigt olika. De har hållit kontakten efter inspelningen.

– Alla var jättegoa, det var jobbigt när någon försvann, säger Gunilla Wall och förklarar att även om de var olika så hade de ett gemensamt intresse.

Medtävlarna

Hon tycker att det var kul att se de andras process på tv efteråt. När hon själv höll på med sina tårtor hann hon inte se vad de andra gjorde.

Var det någon tårta du var extra nöjd med?

– Ja souvlakin när vi skulle göra maträtter, det var en av de bättre och sen så klart finaltårtan.

Hur många tårtor var ätliga?

– Minst en tårta skulle vara ätlig, men det är många dummies, säger Gunilla Wall och förklarar att det skulle gå åt enormt mycket tid till att baka bottnar annars.

Under våren har vi kunnat se kristinehamnaren Gunilla Wall i tv-programmet Det stora tårtslaget där duktiga tårtkonstnärer från hela landet har gjort upp om vem som till slut är Sveriges bästa tårtdesigner. Trots att inspelningen var klar redan i höstas har Gunilla inte fått berätta om hur det gick i tävlingen innan den sändes i tv.

Hemlighet

– Det var inga problem att hålla det hemligt. Fram till april var det ingen som visste om programmet. Ska man hålla en hemlighet för all framtid är det svårt men inte för en begränsad tid, konstaterar Gunilla Wall.

Efter att programmet tog slut i torsdags kväll har lyckönskningarna vällt in. Till och med brevbäraren kommer in i butiken i stället för att lämna posten i lådan, bara för att passa på att gratulera.

Kul men konstigt

Gunilla Wall förklarar att hon tycker att inspelningen var kul, men att det var en lite märklig miljö.

– Det var fyra, fem kameror och man hade så lite plats. Det var som att baka en våningstårta i sommarstugan. Det tyckte jag var värre än tidspressen, säger hon.

Under inspelningarna var det en hel del väntetid, mycket tid lades även ner på skisserna som visades några sekunder i tv.

– Det är tekniken som bestämmer. Man var där för att göra tv, tänker man på det är det lättare att acceptera, säger hon.

Deltagarna var väldigt olika. De har hållit kontakten efter inspelningen.

– Alla var jättegoa, det var jobbigt när någon försvann, säger Gunilla Wall och förklarar att även om de var olika så hade de ett gemensamt intresse.

Medtävlarna

Hon tycker att det var kul att se de andras process på tv efteråt. När hon själv höll på med sina tårtor hann hon inte se vad de andra gjorde.

Var det någon tårta du var extra nöjd med?

– Ja souvlakin när vi skulle göra maträtter, det var en av de bättre och sen så klart finaltårtan.

Hur många tårtor var ätliga?

– Minst en tårta skulle vara ätlig, men det är många dummies, säger Gunilla Wall och förklarar att det skulle gå åt enormt mycket tid till att baka bottnar annars.