2016-04-19 11:02

2016-04-19 11:02

Nära fem procent skuldsatta

KRISTINEHAMN

Nästan fem procent av kristinehamnarna har skulder hos Kronofogden. Det framgår i en ny rapport från Konsumentverket. Värmlandssnittet ligger på 4,2 procent och rikssnittet på 4,3 procent. Väntetiden i Kristinehamn är fyra veckor för ett första besök för budget- och skuldrådgivning. I länet är snittiden tre veckor och i hela Sverige fyra.

Flest skuldsatta bor det i Ljusnarsbergs kommun, där nästan åtta procent har skulder hos Kronofogden. Det är störst andel i landet för sjätte året i rad. I andra änden har endast cirka en procent av invånarna i Lomma, Danderyd och Täby registrerade skulder.

I årsrapporten framgår även att invånarna i Lund har längst väntetid i landet på budget- och skuldrådgivning. Lundaborna får i genomsnitt vänta i 36 veckor på ett första besök.

Nästan fem procent av kristinehamnarna har skulder hos Kronofogden. Det framgår i en ny rapport från Konsumentverket. Värmlandssnittet ligger på 4,2 procent och rikssnittet på 4,3 procent. Väntetiden i Kristinehamn är fyra veckor för ett första besök för budget- och skuldrådgivning. I länet är snittiden tre veckor och i hela Sverige fyra.

Flest skuldsatta bor det i Ljusnarsbergs kommun, där nästan åtta procent har skulder hos Kronofogden. Det är störst andel i landet för sjätte året i rad. I andra änden har endast cirka en procent av invånarna i Lomma, Danderyd och Täby registrerade skulder.

I årsrapporten framgår även att invånarna i Lund har längst väntetid i landet på budget- och skuldrådgivning. Lundaborna får i genomsnitt vänta i 36 veckor på ett första besök.