2016-03-17 15:57

2016-03-17 15:57

Visar upp olikheter

BARNKONST: Utställningen visas månaden ut

23 förskolebarn från Tallundens förskola målade av sig själva för att visa likheter och olikheter. Bland saftmuggar och salta pinnar höll de vernissage i biblioteket - dit de kom med stadsbuss.

– Där är jag, tror jag, skrattar ett av barnen och pekar på sitt porträtt.

Efter jullovet började barnen på Tallundens förskola med temat ”djuren i Kungaskogen”, ett projekt för att lära sig att människor kan se olika ut. De fick presentera sina verk inför övriga barn och blev även fotograferade för att förevigas bredvid sitt porträtt. Det är de målningarna som tagit dem till bibliotekets korridor, där de kommer visas månaden ut.

– Vi satt i ring och pratade om att människor kan ha olika ögonfärg, hudfärg och se olika ut. Barnen tittar sig i spegeln och målar ett självporträtt av sig själva. Vissa målningar var väldigt detaljrika, säger förskolläraren Pia Andréasson-Forsell.

Efter den halvtimmeslånga högtidliga vernissagen fick barnen gå tillbaka till förskolan. Ett av barnen på kojan, Evelina, sammanfattade tillställningen:

– Vi fick åka stadsbuss hit, det var väldigt varmt men kul. Nu ska vi gå tillbaka så vi hinner till maten.

– Där är jag, tror jag, skrattar ett av barnen och pekar på sitt porträtt.

Efter jullovet började barnen på Tallundens förskola med temat ”djuren i Kungaskogen”, ett projekt för att lära sig att människor kan se olika ut. De fick presentera sina verk inför övriga barn och blev även fotograferade för att förevigas bredvid sitt porträtt. Det är de målningarna som tagit dem till bibliotekets korridor, där de kommer visas månaden ut.

– Vi satt i ring och pratade om att människor kan ha olika ögonfärg, hudfärg och se olika ut. Barnen tittar sig i spegeln och målar ett självporträtt av sig själva. Vissa målningar var väldigt detaljrika, säger förskolläraren Pia Andréasson-Forsell.

Efter den halvtimmeslånga högtidliga vernissagen fick barnen gå tillbaka till förskolan. Ett av barnen på kojan, Evelina, sammanfattade tillställningen:

– Vi fick åka stadsbuss hit, det var väldigt varmt men kul. Nu ska vi gå tillbaka så vi hinner till maten.

  • Christoffer Tuulik