2016-03-16 12:10

2016-03-16 12:10

Tillsammansmarsch för mångfald

SÖNDAG: Står upp för allas lika värde

För tredje året i rad arrangerar Kristinehamn för mångfald en Tillsammansmarsch.
Marschen sker på söndag eftermiddag och utgår från Lyrantorget.

– Vi vägrar gå med på att människor i våra lokalsamhällen ställs mot människor som flyr, och vi vägrar gå med på att högerextrema grupper tillåts agera trygghetsvärdar. Vi kräver att våra kommuner tar det rasistiska våldet på allvar och jobbar för att säkerställa tryggheten i våra städer och orter, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

De som vill vara med samlas på Lyrantåget och tågar sedan tillsammans mot Södra torget där det kommer hållas tal på temat trygghet.

Partipolitiskt aktiva i demokratiska partier som gillar mångfald och inte gillar nationalism/rasism är välkomna att delta hälsar arrangörerna. Partipolitiska banderroller, flaggor, och plakat undanbedes dock vänligen men bestämt.

– Vi vägrar gå med på att människor i våra lokalsamhällen ställs mot människor som flyr, och vi vägrar gå med på att högerextrema grupper tillåts agera trygghetsvärdar. Vi kräver att våra kommuner tar det rasistiska våldet på allvar och jobbar för att säkerställa tryggheten i våra städer och orter, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

De som vill vara med samlas på Lyrantåget och tågar sedan tillsammans mot Södra torget där det kommer hållas tal på temat trygghet.

Partipolitiskt aktiva i demokratiska partier som gillar mångfald och inte gillar nationalism/rasism är välkomna att delta hälsar arrangörerna. Partipolitiska banderroller, flaggor, och plakat undanbedes dock vänligen men bestämt.