2016-03-03 09:43

2016-03-03 09:43

Åtalas för misshandel och falsklarm

KRISTINEHAMN

En 58-årig man åtalas för att ha misshandlat en kvinna i hennes bostad i Kristinehamn.

Mannen ska ha tryckt ner kvinnan på golvet och därefter tryckt ett knä mot hennes nacke och rygg. Dagarna efter ska mannen vid tre tillfällen ha ringt SOS Alarm och uppgett att det i kvinnans bostad funnits fara för människors liv eller hälsa. Enligt åtalet har han i syfte att ofreda kvinnan lämnat uppgifter om henne till personal inom sjukvården och SOS-alarm. Mannens uppgifter ledde då till två onödiga utryckningar med brandkår och ambulans till kvinnans bostad. Brotten rubriceras som misshandel, ofredande och falskt alarm. Brotten begicks i april 2014.

Mannen ska ha tryckt ner kvinnan på golvet och därefter tryckt ett knä mot hennes nacke och rygg. Dagarna efter ska mannen vid tre tillfällen ha ringt SOS Alarm och uppgett att det i kvinnans bostad funnits fara för människors liv eller hälsa. Enligt åtalet har han i syfte att ofreda kvinnan lämnat uppgifter om henne till personal inom sjukvården och SOS-alarm. Mannens uppgifter ledde då till två onödiga utryckningar med brandkår och ambulans till kvinnans bostad. Brotten rubriceras som misshandel, ofredande och falskt alarm. Brotten begicks i april 2014.

  • Christoffer Tuulik