2016-02-01 06:00

2016-02-01 06:00

Ida och Louise kör helgrönt på vegodagen

MAT: Köttfri måndag

Den 1 februari är den vegetariska dagen och några som ser till att ha en köttfri måndag är Ida Vertergård och Louise Frisk som tillsammans driver restaurangen 2i1.

Ida Vestergård sprider ut färsk ruccolasallad över den vegetariska lasagnen. Doften från den nylagade maten är förförisk.

Det är fjärde året som Ida Vestergård och Louise Frisk driver restaurangen 2i1 tillsammans. De hade tidigare jobbat ihop när de bestämde sig för att ta över restaurangen i KCC.

Det är Ida som är kock, Louise är alltiallo och den som bakar mycket av det hembakade bröd som alltid serveras till luncherna. Maten består av två olika varmrätter och en soppa samt salladsbuffé.

Alltid vegoalternativ

En av varmrätterna är alltid vegetarisk och ibland är även soppan helt grön.

– Det är många vegetarianer som kommer hit, säger Ida.

Louise intygar att även de som inte kanske äter vegetariskt annars brukar smaka på den. En del som tidigare har varit skeptiska till vegomat har fått upp ögonen för att äta grönt.

Lika enkelt

Ida förklarar att det inte är svårare att laga vegetariskt än att laga mat med kött.

– Det är roligare med vegetariskt. Man kan använda väldigt mycket smaker. Det är inte så begränsat som med kött, det är sällan som smakerna krockar.

Både Louise och Ida äter både kött och vegetariskt.

– Man behöver inte välja, skrattar de.

De har en tydlig agenda med sin mat. Det kött de serverar är svenskt och de förklarar att de gillar att köpa närproducerat.

Varierar utbudet

– Vi följer säsongen, det syns på salladsbuffén. Så här års är det mycket rotfrukter, säger Ida.

I dag är det vegetariska dagen. I år infaller den dessutom på en måndag, en veckodag som många tycker att man ska hålla köttfri. Ida och Louise väljer att dagen till ära låta hela menyn vara vegetarisk. De vill se hur folk reagerar.

– Får vi positiv respons kan vi köra köttfria måndagar, säger Ida.

De öppnar upp dörrarna och gör sig redo att ta emot dagens lunchgäster.

Ida Vestergård sprider ut färsk ruccolasallad över den vegetariska lasagnen. Doften från den nylagade maten är förförisk.

Det är fjärde året som Ida Vestergård och Louise Frisk driver restaurangen 2i1 tillsammans. De hade tidigare jobbat ihop när de bestämde sig för att ta över restaurangen i KCC.

Det är Ida som är kock, Louise är alltiallo och den som bakar mycket av det hembakade bröd som alltid serveras till luncherna. Maten består av två olika varmrätter och en soppa samt salladsbuffé.

Alltid vegoalternativ

En av varmrätterna är alltid vegetarisk och ibland är även soppan helt grön.

– Det är många vegetarianer som kommer hit, säger Ida.

Louise intygar att även de som inte kanske äter vegetariskt annars brukar smaka på den. En del som tidigare har varit skeptiska till vegomat har fått upp ögonen för att äta grönt.

Lika enkelt

Ida förklarar att det inte är svårare att laga vegetariskt än att laga mat med kött.

– Det är roligare med vegetariskt. Man kan använda väldigt mycket smaker. Det är inte så begränsat som med kött, det är sällan som smakerna krockar.

Både Louise och Ida äter både kött och vegetariskt.

– Man behöver inte välja, skrattar de.

De har en tydlig agenda med sin mat. Det kött de serverar är svenskt och de förklarar att de gillar att köpa närproducerat.

Varierar utbudet

– Vi följer säsongen, det syns på salladsbuffén. Så här års är det mycket rotfrukter, säger Ida.

I dag är det vegetariska dagen. I år infaller den dessutom på en måndag, en veckodag som många tycker att man ska hålla köttfri. Ida och Louise väljer att dagen till ära låta hela menyn vara vegetarisk. De vill se hur folk reagerar.

– Får vi positiv respons kan vi köra köttfria måndagar, säger Ida.

De öppnar upp dörrarna och gör sig redo att ta emot dagens lunchgäster.