2015-12-18 06:00

2015-12-18 06:00

Baka med NKP

RECEPT: Julgodis för gottegrisar

Fudge är lätt att göra och riktgt gott så här i juletider. Med endast sju ingredienser är det även lätt för de små att vara med och baka. För att göra fudge krävs varken jäsning eller ugn. Gör smeten, låt stelna och sen njut av den söta smaken.

Recept:

 

3 dl grädde

3 dl socker

1.5 dl sirap

1 msk vaniljsocker

50 gram smör

2 msk glykos

100 gram mörk choklad (eller blanda 50 gram av ljus och 50 gram av mörk)

 

Koka grädde, socker, sirap och vaniljsocker på svag värme tills smeten är 120 grader.

Tillsätt smör och glykos och låt koka i några minuter till.

Ta sedan av kastrullen och lägg ner chokladen och rör runt tills den smälter.

Häll smeten i en liten långpanna (20x30cm). Ha bakplåtspapper under. Låt sedan smeten stelna och dela i småbitar.

Recept:

 

3 dl grädde

3 dl socker

1.5 dl sirap

1 msk vaniljsocker

50 gram smör

2 msk glykos

100 gram mörk choklad (eller blanda 50 gram av ljus och 50 gram av mörk)

 

Koka grädde, socker, sirap och vaniljsocker på svag värme tills smeten är 120 grader.

Tillsätt smör och glykos och låt koka i några minuter till.

Ta sedan av kastrullen och lägg ner chokladen och rör runt tills den smälter.

Häll smeten i en liten långpanna (20x30cm). Ha bakplåtspapper under. Låt sedan smeten stelna och dela i småbitar.