2016-06-05 16:21

2016-06-05 16:21

Kil fick nytt torg som går i grönt

INVIGNING: En oas där människor i alla åldrar kan trivas tillsammans

Vi säger grattis till alla Kilsbor, som på söndagen gick man och kvinna och barn ur huse för att inviga sin nya sköna park, vilken passande nog heter Gröna torget.

– Allra bäst tycker jag om de stora fina gungorna, berättade fyraåriga Lilly Norman.

Lillys två år äldre bror Harry föredrog mindre stillsamma förnöjsamheter.

– Jag gillar lite mer häftiga grejer, sa han i förbifarten och härjade vidare bland klätterrep och vådliga rutschkanor så att mamma Elin och pappa Robert hade ett fasligt sjå att hänga med.

Nånting för alla

Men Gröna parken, som har kostat kommunen 8,5 miljoner kronor att ställa i ordning, är inte enbart till för de minsta utan här finns nånting för alla åldrar. Den är därtill lättillgänglig även för besökare i rullstol och rollator eller med barnvagn.

I ena änden finns en stor, nyrenoverad boulebana – nu även kompletterad med toaletter för parkens alla besökare. Till den andra änden har lek och spel för barn och ungdomar koncentrerats, plus en scen och en kiosk. Däremellan finns en väl tilltagen gräsyta, krönt av en hög kulle med plats för picknick – en kulle som vintertid förvandlas till en häftig pulkabacke. Och runt om i parken har ett tjogtal nya träd planterats.

Under hela invigningsdagen fanns ett flertal av Kils föreningar på plats och frestade med prova-på-aktiviteter av olika slag.

Det nya Kil

Bland de yngsta var det förstås lekparken som lockade mest. Ungdomarna testade basketplatsen och rinken för inlineshockey. De däremellan utforskade den elektroniska spelväggen, medan seniorerna gärna höll till på boulebanan.

Och alla njöt de av det nya, gröna Kil.

– Allra bäst tycker jag om de stora fina gungorna, berättade fyraåriga Lilly Norman.

Lillys två år äldre bror Harry föredrog mindre stillsamma förnöjsamheter.

– Jag gillar lite mer häftiga grejer, sa han i förbifarten och härjade vidare bland klätterrep och vådliga rutschkanor så att mamma Elin och pappa Robert hade ett fasligt sjå att hänga med.

Nånting för alla

Men Gröna parken, som har kostat kommunen 8,5 miljoner kronor att ställa i ordning, är inte enbart till för de minsta utan här finns nånting för alla åldrar. Den är därtill lättillgänglig även för besökare i rullstol och rollator eller med barnvagn.

I ena änden finns en stor, nyrenoverad boulebana – nu även kompletterad med toaletter för parkens alla besökare. Till den andra änden har lek och spel för barn och ungdomar koncentrerats, plus en scen och en kiosk. Däremellan finns en väl tilltagen gräsyta, krönt av en hög kulle med plats för picknick – en kulle som vintertid förvandlas till en häftig pulkabacke. Och runt om i parken har ett tjogtal nya träd planterats.

Under hela invigningsdagen fanns ett flertal av Kils föreningar på plats och frestade med prova-på-aktiviteter av olika slag.

Det nya Kil

Bland de yngsta var det förstås lekparken som lockade mest. Ungdomarna testade basketplatsen och rinken för inlineshockey. De däremellan utforskade den elektroniska spelväggen, medan seniorerna gärna höll till på boulebanan.

Och alla njöt de av det nya, gröna Kil.