I kväll slår bröderna Farok och Daria Jodat upp dörrarna för Nonna Grassa – en ny, italiensk restaurang som är extra snäll mot gluten- och laktoskänsliga.

Nonna Grassa öppnar på Västra Torggatan 16 i den lokal som tidigare huserat den populära restaurangen Maché. Bröderna drev och byggde ut även den restaurangen innan den gick i konkurs tidigare i år.

– Nu har vi lagt drygt 700 000 på renoveringen av det här, säger Farok Jodat med ett skratt.

Tjock mormor

Inledningsvis ska Nonna Grassa, som betyder ”tjock mormor/farmor” på italienska, servera hungriga middagsgäster, men ”runt månadsskiftet” räknar bröderna med att även börja servera lunch och take away.

– Vi har även en bra bar som serverar cocktails och drinkar av hög klass. Och förstås ett bra, brett vinsortiment, säger Farok Jodat.

Varför italienskt?

– För att det är ett hållbart koncept. Vi har lekt med andra idéer, som sydamerikanskt till exempel. Det gillar man ett tag men sen tröttnar man. Italienskt är enkelt men smakrikt och håller i längden.

Alla såser på menyn är laktosfria och det finns glutenfria pizzor. Så småningom ska det även finnas glutenfri pasta.

Nonna Grassa öppnar på Västra Torggatan 16 i den lokal som tidigare huserat den populära restaurangen Maché. Bröderna drev och byggde ut även den restaurangen innan den gick i konkurs tidigare i år.

– Nu har vi lagt drygt 700 000 på renoveringen av det här, säger Farok Jodat med ett skratt.

Tjock mormor

Inledningsvis ska Nonna Grassa, som betyder ”tjock mormor/farmor” på italienska, servera hungriga middagsgäster, men ”runt månadsskiftet” räknar bröderna med att även börja servera lunch och take away.

– Vi har även en bra bar som serverar cocktails och drinkar av hög klass. Och förstås ett bra, brett vinsortiment, säger Farok Jodat.

Varför italienskt?

– För att det är ett hållbart koncept. Vi har lekt med andra idéer, som sydamerikanskt till exempel. Det gillar man ett tag men sen tröttnar man. Italienskt är enkelt men smakrikt och håller i längden.

Alla såser på menyn är laktosfria och det finns glutenfria pizzor. Så småningom ska det även finnas glutenfri pasta.