2016-10-04 20:07

2016-10-04 20:07

Andraplats för gymnasieelever

KARLSTAD: Tävling i kanelbulledesign

Programmet för hotell, restaurang och bageri tog hem en andraplats i Hembakningsrådets årliga kanelbulletävling.

Vinnarna offentliggjordes i samband med kanelbullensdag och det är en stolt lärare som nås av resultatet.

– Det är väldigt kul för eleverna, som alla har gjort ett jättebra jobb, säger Karin Wistrand-Kardemark, lärare på Gymansiesärskolan, HRB.

Eleverna fick fria tyglar att skapa sin kanelbulle.

– Enda kravet var att den skulle innehålla kanel. Sen fick alla köra själva och designa sin egen bulle efter smak och tycke, säger Karin Wistrand-Kardemark.

Något speciellt som man bör tänka på när man bakar kanelbullar?

– Tre saker som är väldigt bra att tänka på: Inte smälta smöret, inte ha för varm temperatur och inte använda för mycket mjöl, säger hon.

Vinnarna offentliggjordes i samband med kanelbullensdag och det är en stolt lärare som nås av resultatet.

– Det är väldigt kul för eleverna, som alla har gjort ett jättebra jobb, säger Karin Wistrand-Kardemark, lärare på Gymansiesärskolan, HRB.

Eleverna fick fria tyglar att skapa sin kanelbulle.

– Enda kravet var att den skulle innehålla kanel. Sen fick alla köra själva och designa sin egen bulle efter smak och tycke, säger Karin Wistrand-Kardemark.

Något speciellt som man bör tänka på när man bakar kanelbullar?

– Tre saker som är väldigt bra att tänka på: Inte smälta smöret, inte ha för varm temperatur och inte använda för mycket mjöl, säger hon.

  • Robert Nilsson