2016-09-23 09:48

2016-09-23 09:49

KO vill stoppa flyttfirma

KARLSTAD

Konsumentombudsmannen, KO, kräver att en flyttfirma förbjuds att marknadsföra flyttjänster, det eftersom bolaget saknar tillstånd att bedriva yrkesmässig trafik.

Enligt KO har flyttfirman Vänerflytt marknadsfört och utfört flyttjänster på sin webbplats och vänder sig nu till Patent- och marknadsdomstolen för att få stopp på detta.

Bolaget har under Konsumentverkets handläggning uppgett att den förra ägaren hade ansökt om yrkestrafiktillstånd hos Transportstyrelsen men inte beviljats detta eftersom bolaget inte var etablerat. Vänerflytt har också uppgett att man enbart tar upp beställningar på flyttjänster, men att dessa tjänster utförs av ett annat företag som har trafiktillstånd, en förklaring som KO alltså inte köper.

Enligt KO har flyttfirman Vänerflytt marknadsfört och utfört flyttjänster på sin webbplats och vänder sig nu till Patent- och marknadsdomstolen för att få stopp på detta.

Bolaget har under Konsumentverkets handläggning uppgett att den förra ägaren hade ansökt om yrkestrafiktillstånd hos Transportstyrelsen men inte beviljats detta eftersom bolaget inte var etablerat. Vänerflytt har också uppgett att man enbart tar upp beställningar på flyttjänster, men att dessa tjänster utförs av ett annat företag som har trafiktillstånd, en förklaring som KO alltså inte köper.