2016-09-01 17:16

2016-09-01 17:20

Pressmeddelande från hotellets VD

KARLSTAD

Med anledning av tidigare händelser angående avbokningen av artisten Peter Jezewski publicerar vi här ett pressmeddelande från Patrik Mörkfors, VD och ägare av Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens.

"Tidigare idag gick vi ut med vårt beslut att ställa in årets julshow med Peter Jezewski. Detta beslut river vi nu upp och beklagar den uppkomna situationen."

"Naturligtvis är människor av alla politiska åsikter välkomna till vårt hotell och vår kedja. Demokrati och öppenhet är oerhört viktiga delar av vår värdegrund. Vi inser nu att vårt beslut upplevdes som något annat.

Bakgrunden till beslutet var att vårt hotell och vår personal upplevde en svår tid under och efter 2008 då vi välkomnade Sverigedemokraterna att anordna sin kongress här. Kongressen följdes av en stark oro bland våra gäster, stora avbokningar och än värre en lång rad mordhot mot vår personal.

Utifrån dessa erfarenheter tog vi ett känslobaserat beslut som vi nu river upp. Omtanken för vår personal, våra gäster och deras säkerhet färgade beslutet när publiciteten kring Peter Jezewskis medverkan under festivalen i Sölvesborg växte.

Vi har kontaktat Peter och bett om ursäkt för den uppkomna situationen."


VD och ägare

/Patrik Mörkfors

"Tidigare idag gick vi ut med vårt beslut att ställa in årets julshow med Peter Jezewski. Detta beslut river vi nu upp och beklagar den uppkomna situationen."

"Naturligtvis är människor av alla politiska åsikter välkomna till vårt hotell och vår kedja. Demokrati och öppenhet är oerhört viktiga delar av vår värdegrund. Vi inser nu att vårt beslut upplevdes som något annat.

Bakgrunden till beslutet var att vårt hotell och vår personal upplevde en svår tid under och efter 2008 då vi välkomnade Sverigedemokraterna att anordna sin kongress här. Kongressen följdes av en stark oro bland våra gäster, stora avbokningar och än värre en lång rad mordhot mot vår personal.

Utifrån dessa erfarenheter tog vi ett känslobaserat beslut som vi nu river upp. Omtanken för vår personal, våra gäster och deras säkerhet färgade beslutet när publiciteten kring Peter Jezewskis medverkan under festivalen i Sölvesborg växte.

Vi har kontaktat Peter och bett om ursäkt för den uppkomna situationen."


VD och ägare

/Patrik Mörkfors