2016-08-31 22:24

2016-09-01 06:16

Bolag storsatsar på Rud

KARLSTAD: Förvärvar 244 lägenheter

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar 18 000 kvadratmeter bostadsyta i Karlstad. Beståndet består av 244 lägenheter på Rud.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Sverige. Nu utökar bolaget sitt bestånd genom att förvärva 18 000 kvadratmeter bostadsyta i Karlstad. Beståndet består av 244 lägenheter på Rud och genomförs den 1 september. Säljare är det privatägda fastighetsbolaget Rudsgård fastigheter.

– Vi hade väldigt många bra köpare att välja bland. Men det var kombinationen av en bra köpare och ett bra bud som gjorde att Samhällsbyggnadsbolaget blev köpare, säger säljarens rådgivare John Kärrberg från mäklarbyrån Real Advice.

– Karlstad är en attraktiv stad som ständigt växer. Möjligheterna i är många med sitt läge mitt emellan Stockholm och Oslo och med ett modernt universitet, säger Samhällsbyggnadsbolagets VD Ilija Batljan i ett pressmeddelande.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Sverige. Nu utökar bolaget sitt bestånd genom att förvärva 18 000 kvadratmeter bostadsyta i Karlstad. Beståndet består av 244 lägenheter på Rud och genomförs den 1 september. Säljare är det privatägda fastighetsbolaget Rudsgård fastigheter.

– Vi hade väldigt många bra köpare att välja bland. Men det var kombinationen av en bra köpare och ett bra bud som gjorde att Samhällsbyggnadsbolaget blev köpare, säger säljarens rådgivare John Kärrberg från mäklarbyrån Real Advice.

– Karlstad är en attraktiv stad som ständigt växer. Möjligheterna i är många med sitt läge mitt emellan Stockholm och Oslo och med ett modernt universitet, säger Samhällsbyggnadsbolagets VD Ilija Batljan i ett pressmeddelande.