2016-08-30 18:56

2016-08-30 21:13

Monika Bubholz vald till nytt språkrör och kommunalråd

KARLSTAD: "Jag skulle vilja börja direkt"

(UPPDATERAD) Under tisdagskvällens medlemsmöte valdes Monika Bubholz till nytt språkrör och kommunalråd för Miljöpartiet. Valet stod mellan Monika och Carola Bolmstedt.
– Jag är glad och jättehedrad, säger Monika Bubholz.

Monika Bubholz kommer att påbörja samtliga uppdrag den 1 november i samband med partikollegan Maria Frisks avgång. Monika kommer fram tills dess att fortsätta sitt arbete som civilingenjör. Monika Bubholz är sammankallande i MP Karlstad, sitter i både kommun- och landstingsfullmäktige och har haft flera uppdrag i Karlstad, Värmland och på Ekerö.

”Nervöst”

Som kommunpolitiker brinner hon för miljöfrågor, jämställdhet och integration. I rollen som kommunalråd kommer hon att bli andre vice ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i Tillväxtutskottet, Näringslivsrådet och Drift- och servicenämnden (IT-frågor) samt inneha flera uppdrag kopplade till infrastruktur och kollektivtrafik.

– Det var väldigt nervöst innan eftersom Carola Bolmstedt är jätteduktig, så det var absolut inte självklart.

Hur går tankarna just nu?

– Jag känner att detta kommer bli jättekul och att jag skulle vilja börja på direkten, det är så mycket som jag vill hinna med, säger Monika Bubholz till NWT på tisdagskvällen.

– Det är skönt att ha ett resultat och det är spännande för oss i partiet med Monika Bubholz som nytt språkrör/kommunalråd. Jag är glad att jag kandiderat ändå, för jag vill gärna slippa funderingar om vad som kunde ha varit, säger Carola Bolmstedt i ett pressmeddelande från Miljöpartiet.

Monika Bubholz kommer att påbörja samtliga uppdrag den 1 november i samband med partikollegan Maria Frisks avgång. Monika kommer fram tills dess att fortsätta sitt arbete som civilingenjör. Monika Bubholz är sammankallande i MP Karlstad, sitter i både kommun- och landstingsfullmäktige och har haft flera uppdrag i Karlstad, Värmland och på Ekerö.

”Nervöst”

Som kommunpolitiker brinner hon för miljöfrågor, jämställdhet och integration. I rollen som kommunalråd kommer hon att bli andre vice ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i Tillväxtutskottet, Näringslivsrådet och Drift- och servicenämnden (IT-frågor) samt inneha flera uppdrag kopplade till infrastruktur och kollektivtrafik.

– Det var väldigt nervöst innan eftersom Carola Bolmstedt är jätteduktig, så det var absolut inte självklart.

Hur går tankarna just nu?

– Jag känner att detta kommer bli jättekul och att jag skulle vilja börja på direkten, det är så mycket som jag vill hinna med, säger Monika Bubholz till NWT på tisdagskvällen.

– Det är skönt att ha ett resultat och det är spännande för oss i partiet med Monika Bubholz som nytt språkrör/kommunalråd. Jag är glad att jag kandiderat ändå, för jag vill gärna slippa funderingar om vad som kunde ha varit, säger Carola Bolmstedt i ett pressmeddelande från Miljöpartiet.