2016-08-25 12:12

2016-08-25 20:50

Nu är den efterlängtade saluhallen invigd

KARLSTAD: Trångt, varmt och smakrikt

12.00 på torsdagen klippte landshövding Kenneth Johansson bandet till den nya saluhallen i gallerian Valvet i Karlstad. Sen strömmade nyfiket köande besökare nerför rulltrapporna.

Varor från ett 50-tal lokala producenter, en restaurang, ett café med lättlunch och ett bageri finns i den 500 kvadratmeter stora saluhallen. En satsning som Konsum Värmland står bakom.

Här finns ostar, korvar, fisk, glass, must, godis, grönsaker och mängder av färska och småskaligt producerade produkter. Denna invigningsdag är det trångt och varmt av nyfikna besökare som provsmakar delikatesser från alla producenter.

Mötesplats

– Vilken dag! Tänk att vi åter fick en saluhall till Karlstad, för att lyfta så mycket positivt som bra mat och råvaror ger oss. Nu har vi ett nytt och spännande ställe att gå till, fyllt av olika läckerheter. Jag utmanar er alla att vi framöver ska ses här i Karlstads saluhall, hälsa, fylla matkorgen och njuta i samvaro, sa Kenneth Johansson under sitt invigningstal innan han klippte det blågula bandet under trumpetfanfar och applåder.

Modernt tänk

Klas Olsson, Konsum Värmlands kommunikationschef, tror att saluhallen kommer överleva den här gången.

– Den gamla saluhallen la ner 1974 för att den inte var lönsam. Det här är en modern saluhall där allt inte är bemannat, utan man plockar det man vill ha och betalar i en gemensam kassa. De som är bemannade tar givetvis betalt direkt. Därför tror vi det här kommer att lyckas, säger han.

Eget kaffe

Förutom småskaliga producenter finns storföretag som Löfbergs kaffe på plats i saluhallen.

– Vi har tagit fram en alldeles egen rostning för Karlstads saluhall. Den säljs bara här, inte ens i vårt eget café, och innehåller jättefint kaffe från Honduras. När det är slut så är det. Så det är lite en limited edition, säger Jenny Tegnhed, produktionschef på Löfbergs.

Kils slakteri, som sedan några år tillbaka driver den egna butiken Gourmanderiet tillsammans med Gourmetboden, finns nu även i saluhallen.

– Vi kommer att fortsätta finnas på båda ställena. Här kan vi aldrig sälja sådana volymer som vi gör på Gourmanderiet, säger Pär Lindberg.

Varor från ett 50-tal lokala producenter, en restaurang, ett café med lättlunch och ett bageri finns i den 500 kvadratmeter stora saluhallen. En satsning som Konsum Värmland står bakom.

Här finns ostar, korvar, fisk, glass, must, godis, grönsaker och mängder av färska och småskaligt producerade produkter. Denna invigningsdag är det trångt och varmt av nyfikna besökare som provsmakar delikatesser från alla producenter.

Mötesplats

– Vilken dag! Tänk att vi åter fick en saluhall till Karlstad, för att lyfta så mycket positivt som bra mat och råvaror ger oss. Nu har vi ett nytt och spännande ställe att gå till, fyllt av olika läckerheter. Jag utmanar er alla att vi framöver ska ses här i Karlstads saluhall, hälsa, fylla matkorgen och njuta i samvaro, sa Kenneth Johansson under sitt invigningstal innan han klippte det blågula bandet under trumpetfanfar och applåder.

Modernt tänk

Klas Olsson, Konsum Värmlands kommunikationschef, tror att saluhallen kommer överleva den här gången.

– Den gamla saluhallen la ner 1974 för att den inte var lönsam. Det här är en modern saluhall där allt inte är bemannat, utan man plockar det man vill ha och betalar i en gemensam kassa. De som är bemannade tar givetvis betalt direkt. Därför tror vi det här kommer att lyckas, säger han.

Eget kaffe

Förutom småskaliga producenter finns storföretag som Löfbergs kaffe på plats i saluhallen.

– Vi har tagit fram en alldeles egen rostning för Karlstads saluhall. Den säljs bara här, inte ens i vårt eget café, och innehåller jättefint kaffe från Honduras. När det är slut så är det. Så det är lite en limited edition, säger Jenny Tegnhed, produktionschef på Löfbergs.

Kils slakteri, som sedan några år tillbaka driver den egna butiken Gourmanderiet tillsammans med Gourmetboden, finns nu även i saluhallen.

– Vi kommer att fortsätta finnas på båda ställena. Här kan vi aldrig sälja sådana volymer som vi gör på Gourmanderiet, säger Pär Lindberg.