2016-08-24 16:44

2016-08-24 16:45

Studentboende

KARLSTAD: Upp till 900 lägenheter vid vattentornet

Det kan blir mellan 500-900 nya lägenheter vid vattentornet på Kronoparken i Karlstad. Och ytterligare 2300-3000 kvm verksamhetsytor för handel, kontor, parkering, förskola, universitet och forskningsändamål i området.

– Att många av dem blir studentbostäder är en viljeinriktning. Området binder ihop campus med resten av universitetsområdet. Mycket naturmark ska bevaras med vattentornet som ett landmärke, säger Peter Kullgren (KD), stadsbyggnadsnämndes ordförande efter att nämnden i onsdags klubbade planprogrammet.

– Det är som sagt ett planprogram så vi är i ett tidigt skede. En detaljplan kan vara klar om tidigast ett år. Det ska bli jättespännande att få till det, fortsätter han.

Svenska studenthus är sedan tidigare intresserade av att bygga studentbostäder där.

– Att många av dem blir studentbostäder är en viljeinriktning. Området binder ihop campus med resten av universitetsområdet. Mycket naturmark ska bevaras med vattentornet som ett landmärke, säger Peter Kullgren (KD), stadsbyggnadsnämndes ordförande efter att nämnden i onsdags klubbade planprogrammet.

– Det är som sagt ett planprogram så vi är i ett tidigt skede. En detaljplan kan vara klar om tidigast ett år. Det ska bli jättespännande att få till det, fortsätter han.

Svenska studenthus är sedan tidigare intresserade av att bygga studentbostäder där.