2016-07-28 12:41

2016-07-28 12:41

Polishund spillde i bil – ägaren får ersättning

KARLSTAD

En man var ute och körde med sin bil när han stoppades av polis i höjd med Sörmon på E18 utanför Karlstad. En husrannsakan med hund genomfördes i bilen. Något misstänkt hittades inte – men efter ett tag kom ett brev till polisen. Den stoppade mannen ville ha ersättning för rekond av framsätet i sin bil.

”Hunden välte ut en hel energidricka i mitt passagerarsäte,” skriver mannen.

Han bifogar också en offert på kostnaden: 813 kronor (inkl. moms). Polisens jurist resonerar ingående kring rimligheten i mannens krav och kommer till slut fram till att han ska få den begärda ersättningen för sitt förstörda säte.

En man var ute och körde med sin bil när han stoppades av polis i höjd med Sörmon på E18 utanför Karlstad. En husrannsakan med hund genomfördes i bilen. Något misstänkt hittades inte – men efter ett tag kom ett brev till polisen. Den stoppade mannen ville ha ersättning för rekond av framsätet i sin bil.

”Hunden välte ut en hel energidricka i mitt passagerarsäte,” skriver mannen.

Han bifogar också en offert på kostnaden: 813 kronor (inkl. moms). Polisens jurist resonerar ingående kring rimligheten i mannens krav och kommer till slut fram till att han ska få den begärda ersättningen för sitt förstörda säte.