2016-07-28 16:38

2016-07-28 16:38

Mariebergsskogens olika skepnader

UR NWT:S ARKIV

Mariebergsskogen har sedan länge varit en av Karlstads populäraste platser, men det har inte alltid sett likadant ut. Vi har grävt i vårt bildarkiv och kanske känner du igen dig själv eller någon annan i bland annat den klassiska äppelmasken.

När Conrad Höök, dåvarande ägare av herrgården som än i dag finns kvar i Mariebergsskogen, gick bort år 1895 bestämde sig kommunen att uppfylla hans önskemål om att aldrig låta skogens idyll gå till spillo.

Sedan dess har besökarna erbjudits allt ifrån djurpark och naturupplevelser till kultur och föreställningar.

Med åren har Mariebergsskogen utvecklats till Karlstads stads- och lekpark dit man kan gå för att bland annat leka med barnen, njuta av en bit mat, ta en avkopplande promenad i naturen eller hälsa på djuren i Lillskogen.

När Conrad Höök, dåvarande ägare av herrgården som än i dag finns kvar i Mariebergsskogen, gick bort år 1895 bestämde sig kommunen att uppfylla hans önskemål om att aldrig låta skogens idyll gå till spillo.

Sedan dess har besökarna erbjudits allt ifrån djurpark och naturupplevelser till kultur och föreställningar.

Med åren har Mariebergsskogen utvecklats till Karlstads stads- och lekpark dit man kan gå för att bland annat leka med barnen, njuta av en bit mat, ta en avkopplande promenad i naturen eller hälsa på djuren i Lillskogen.

  • Ida Myrin