2016-07-21 12:13

2016-07-21 12:52

Polis jagar två misstänkta

KARLSTAD: Rånet på Bryggudden

En 39-årig man blev under onsdagskvällen rånad av två män i 30-årsåldern på Bryggudden. Nu söker polisen de misstänkta och ber allmänheten om hjälp med observationer av händelsen.

Den 39-årige mannen som är på genomresa genom Sverige, befann sig under onsdagskvällen vid Strandvägen där han solade och lyssnade på en ljudbok. En man, med atletiskt byggd kropp och mörkt utseende kommer fram och samtalar med 39-åringen, som blir bjuden på en öl av mannen.

Efter samtalet som pågick i drygt en timme, gör männen varandra sällskap för att möta upp en tredje person, som mannen tycker att 39-åringen ska träffa. De tar vägen över gångbron till Pråmvägen och in på byggarbetsplatsen på Bryggudden där den tredje mannen befinner sig.

Efter en het diskussion tar mannen de mött upp fram ett vasst föremål och skär 39-åringen i ansiktet. Han försöker att skydda sig själv och får fler skador i samband med det. De båda gärningsmännen försvinner norrut på Bryggudden, samtidigt som offret söker efter hjälp som han får ganska omgående. Polis kommer därefter till platsen.

Den som tror sig ha gjort någon form av iakttagelse av händelsen ombeds att kontakta polisen

Den 39-årige mannen som är på genomresa genom Sverige, befann sig under onsdagskvällen vid Strandvägen där han solade och lyssnade på en ljudbok. En man, med atletiskt byggd kropp och mörkt utseende kommer fram och samtalar med 39-åringen, som blir bjuden på en öl av mannen.

Efter samtalet som pågick i drygt en timme, gör männen varandra sällskap för att möta upp en tredje person, som mannen tycker att 39-åringen ska träffa. De tar vägen över gångbron till Pråmvägen och in på byggarbetsplatsen på Bryggudden där den tredje mannen befinner sig.

Efter en het diskussion tar mannen de mött upp fram ett vasst föremål och skär 39-åringen i ansiktet. Han försöker att skydda sig själv och får fler skador i samband med det. De båda gärningsmännen försvinner norrut på Bryggudden, samtidigt som offret söker efter hjälp som han får ganska omgående. Polis kommer därefter till platsen.

Den som tror sig ha gjort någon form av iakttagelse av händelsen ombeds att kontakta polisen

  • Robert Nilsson