2016-07-21 16:48

2016-07-22 06:41

Chans på miljonvinst

KARLSTAD: Drömvinsten kan hamna i Sverige

Över en halv miljard kronor letar efter en lycklig vinnare. Vinstsumman inför fredagens dragning av Eurojackpot skulle nog många svenskar tacka ja till.

676 miljoner, så mycket är drömvinsten uppe i som på fredag kväll kommer delas ut till en lycklig vinnare som spelat på Eurojackpot. 17 europeiska länder deltar i lottospelet, som startade för fyra år sedan. Än så länge står Sverige utan utdelning av en toppvinst i lottospelet. Den största vinsten som Eurojackpot delat ut i Sverige är på 30,8 miljoner.

– Men vi kommer närmare och närmare för varje dragning, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör vid Svenska spel.

Om storvinsten skulle gå till Sverige skulle det bli den största spelvinsten i vår historia, men också första gången den högsta Eurojackpotvinsten landar i Sverige.

Nummerspel och så kallade lyckospel, som lotto och triss, är det som går allra bäst enligt Svenska spel. Enligt deras undersökningar så var 48 % av spelen 2015 nummerspel. Och fortfarande är det ombud och spelbutiker som går allra bäst. Även om onlinespel ökar så föredrar fortfarande de allra flesta att gå till ett ombud.

Givmilda svenskar

Många drömmer nog om att vinna storvinsten och vad de då skulle göra med pengarna.

Att hjälpa nära och kära, resa och renovera står högt på listan för många svenskar. Men en storvinst kan vara svår att hantera, därför erbjuder Svenska spel rådgivning för vinnare till storvinster. Att plötsligt bli miljonär är en stor omställning och det kan vara svårt att veta hur så mycket pengar ska hanteras.

– Det är vårt ansvar att hjälpa till, säger Pierre. Men om jag vann 676 miljoner skulle jag först köpa en Mustang shelby, det är min drömbil, och självklart skänka pengar till välgörenhet, hjälpa vänner och familj och resa, fortsätter han.

676 miljoner, så mycket är drömvinsten uppe i som på fredag kväll kommer delas ut till en lycklig vinnare som spelat på Eurojackpot. 17 europeiska länder deltar i lottospelet, som startade för fyra år sedan. Än så länge står Sverige utan utdelning av en toppvinst i lottospelet. Den största vinsten som Eurojackpot delat ut i Sverige är på 30,8 miljoner.

– Men vi kommer närmare och närmare för varje dragning, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör vid Svenska spel.

Om storvinsten skulle gå till Sverige skulle det bli den största spelvinsten i vår historia, men också första gången den högsta Eurojackpotvinsten landar i Sverige.

Nummerspel och så kallade lyckospel, som lotto och triss, är det som går allra bäst enligt Svenska spel. Enligt deras undersökningar så var 48 % av spelen 2015 nummerspel. Och fortfarande är det ombud och spelbutiker som går allra bäst. Även om onlinespel ökar så föredrar fortfarande de allra flesta att gå till ett ombud.

Givmilda svenskar

Många drömmer nog om att vinna storvinsten och vad de då skulle göra med pengarna.

Att hjälpa nära och kära, resa och renovera står högt på listan för många svenskar. Men en storvinst kan vara svår att hantera, därför erbjuder Svenska spel rådgivning för vinnare till storvinster. Att plötsligt bli miljonär är en stor omställning och det kan vara svårt att veta hur så mycket pengar ska hanteras.

– Det är vårt ansvar att hjälpa till, säger Pierre. Men om jag vann 676 miljoner skulle jag först köpa en Mustang shelby, det är min drömbil, och självklart skänka pengar till välgörenhet, hjälpa vänner och familj och resa, fortsätter han.

  • Johanna Lindholm