2016-07-11 17:28

2016-07-11 17:28

Bland myggor och troll

KARLSTAD: Följ med på trollvandring

Regntunga skyar stoppar inte nyfikna barn att ge sig ut i skogen på trollvandring.

– Trollen är väldigt snälla, men de kan vara lite busiga, berättar Angelika Davidsson, som är en av guiderna under eftermiddagens trollvandring i Mariebergsskogen. Tillsammans med Oliver Pettersson och Karl Retzman tar de med sig cirka 25 deltagare in i trollskogen. Turen till trollskogen sker fyra gånger per dag och biljetter till föreställningen förhandsbokas, men kan även köpas på plats.

Innan gruppen ger sig av erbjuds myggmedel till samtliga deltagare, Och det står snart klart varför, i skogen finns inte bara busiga troll utan även en hel del mygg.

Det ligger en viss nervositet och förväntan bland barnen när trollvandringen börjar och flera av barnen kikar nyfiken omkring sig i skogen. Först syns inga troll till och guiderna börjar ropa efter dem. Då plötsligt springer ett troll förbi gruppen och lite längre fram på stigen står ännu ett troll. Snart presenteras barnen för Trulsan, Trulf och Truls. Men Trulf har råkat ut för en trollformel som gör att han bara pratar kinesiska. Tillsammans med barnen letar trollen efter trollmor och bergstrollet Sten, som förhoppningsvis kan hjälpa Trulf.

Den interaktiva teaterföreställningen är skriven av Ricky Andreis och passar barn mellan 3 och 8 år. Den visas måndag- fredag hela sommaren i Mariebergsskogen. Trollvandringen tar ungefär 45 minuter och alla barn bjuds på fika i slutet.

– Trollen är väldigt snälla, men de kan vara lite busiga, berättar Angelika Davidsson, som är en av guiderna under eftermiddagens trollvandring i Mariebergsskogen. Tillsammans med Oliver Pettersson och Karl Retzman tar de med sig cirka 25 deltagare in i trollskogen. Turen till trollskogen sker fyra gånger per dag och biljetter till föreställningen förhandsbokas, men kan även köpas på plats.

Innan gruppen ger sig av erbjuds myggmedel till samtliga deltagare, Och det står snart klart varför, i skogen finns inte bara busiga troll utan även en hel del mygg.

Det ligger en viss nervositet och förväntan bland barnen när trollvandringen börjar och flera av barnen kikar nyfiken omkring sig i skogen. Först syns inga troll till och guiderna börjar ropa efter dem. Då plötsligt springer ett troll förbi gruppen och lite längre fram på stigen står ännu ett troll. Snart presenteras barnen för Trulsan, Trulf och Truls. Men Trulf har råkat ut för en trollformel som gör att han bara pratar kinesiska. Tillsammans med barnen letar trollen efter trollmor och bergstrollet Sten, som förhoppningsvis kan hjälpa Trulf.

Den interaktiva teaterföreställningen är skriven av Ricky Andreis och passar barn mellan 3 och 8 år. Den visas måndag- fredag hela sommaren i Mariebergsskogen. Trollvandringen tar ungefär 45 minuter och alla barn bjuds på fika i slutet.

  • Johanna Lindholm