2016-07-10 22:19

2016-07-11 12:35

Lyckat SM enligt piloterna

KARLSTAD: SM i radiostyrt konstflyg lockade publik

Under helgen arrangerades SM i radiostyrt konstflyg i Karlstad och enligt arrangörsklubben Karlstads Modellflyg var väderleken perfekt för att kora nya mästare.

Det var 17 piloter som deltog i helgens SM i radiostyrt konstflyg i Karlstad. En svensk mästare skulle koras liksom en riksmästare i nordiska klassen och en segrare i den öppna internationella tävlingen Gränscupen. Arrangörsklubben var nöjda både med den stora publiken och den flygvänliga väderleken som helgen bjöd på.

– Det är lite blåsigt men det är bara bra. Det utmanar piloterna lite, säger Bo Edström, tävlingsledare och den enda värmländska deltagaren.

Final

Bo Edström lyckades att ta sig till final i Sverigemästerskapet, men tackade nej till platsen på grund av att han inte kände sig tillräckligt förbered för finalbanan. I finalen flög finalisterna 17 flygningar med mer avancerad manöver och när sista planet landet var det Anders Johansson från Linköping som stod som svenska mästare.

Det var 17 piloter som deltog i helgens SM i radiostyrt konstflyg i Karlstad. En svensk mästare skulle koras liksom en riksmästare i nordiska klassen och en segrare i den öppna internationella tävlingen Gränscupen. Arrangörsklubben var nöjda både med den stora publiken och den flygvänliga väderleken som helgen bjöd på.

– Det är lite blåsigt men det är bara bra. Det utmanar piloterna lite, säger Bo Edström, tävlingsledare och den enda värmländska deltagaren.

Final

Bo Edström lyckades att ta sig till final i Sverigemästerskapet, men tackade nej till platsen på grund av att han inte kände sig tillräckligt förbered för finalbanan. I finalen flög finalisterna 17 flygningar med mer avancerad manöver och när sista planet landet var det Anders Johansson från Linköping som stod som svenska mästare.