2016-07-08 11:45

2016-07-08 14:07

Bättre samarbete inför nästa festival

KARLSTAD: Kommunen kraftsamlar

Karlstads kommun vill se bättre förebyggande arbete efter Putte i Parken och kraftsamlar nu inför nästa stora evenemang, The Island Festival.
– Vi vill arbeta pro-aktivt och få till ett bra samarbete, säger kommunikationsdirektör Katarina Lindström.

Efter förra helgens Putte i Parken har reaktionerna varit många och starka. Över 35 polisanmälningar om sexuellt ofredande har lett till kritik, inte minst mot polisens sätt att hantera information.

Katarina Lindström, kommunikationsdirektör på Karlstads kommun, riktade kritik mot polisen i ett mejl tidigare i veckan.

– Sedan dess har jag sett att polisen själva har reagerat och beskrivit sina formuleringar som generaliserande och svepande. Men jag tycker fortfarande att det är väldigt viktigt att den information som polisen går ut med inte bygger på personliga uppfattningar och värdeladdade formuleringar utan fakta.

Förebyggande arbete

Kommunikationsdirektören menar samtidigt att kommunen tar det som hänt på största allvar och vill därför se ett bättre förebyggande arbete inför nästa musikfestival i Karlstad, The Island Festival den 20 augusti.

– Vi kommer samla representanter för våra och kranskommunernas HBV-hem och tillsammans med andra aktörer som polis, tjejjouren, trygghetscenter och arrangören prata kring vad vi kan göra och hur vi kan samarbeta, säger Katarina Lindström.

– Men eftersom det är en betalfestival räknar vi inte med lika många på själva festivalområdet, däremot blir det mycket folk på stan och många åker in från andra kommuner i Värmland.

Efter förra helgens Putte i Parken har reaktionerna varit många och starka. Över 35 polisanmälningar om sexuellt ofredande har lett till kritik, inte minst mot polisens sätt att hantera information.

Katarina Lindström, kommunikationsdirektör på Karlstads kommun, riktade kritik mot polisen i ett mejl tidigare i veckan.

– Sedan dess har jag sett att polisen själva har reagerat och beskrivit sina formuleringar som generaliserande och svepande. Men jag tycker fortfarande att det är väldigt viktigt att den information som polisen går ut med inte bygger på personliga uppfattningar och värdeladdade formuleringar utan fakta.

Förebyggande arbete

Kommunikationsdirektören menar samtidigt att kommunen tar det som hänt på största allvar och vill därför se ett bättre förebyggande arbete inför nästa musikfestival i Karlstad, The Island Festival den 20 augusti.

– Vi kommer samla representanter för våra och kranskommunernas HBV-hem och tillsammans med andra aktörer som polis, tjejjouren, trygghetscenter och arrangören prata kring vad vi kan göra och hur vi kan samarbeta, säger Katarina Lindström.

– Men eftersom det är en betalfestival räknar vi inte med lika många på själva festivalområdet, däremot blir det mycket folk på stan och många åker in från andra kommuner i Värmland.