2016-07-07 17:59

2016-07-07 17:59

Pojke med brusten blindtarm fick vänta

KARLSTAD

Den femåriga pojken visade tydliga symptom på blindtarmsinflammation.

Trots det fick han vänta i närmare ett dygn på operation vid Centralsjukhuset i Karlstad. Det skriver pojkens mamma i en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Mamman uppger att ett ultraljud bara några timmar innan operationen visade att blindtarmen var sprucken.

Mamman skriver också att personalen på avdelningen försökte skynda på ultraljudet och att morfin fick ges för att lindra smärtan.

Trots det fick han vänta i närmare ett dygn på operation vid Centralsjukhuset i Karlstad. Det skriver pojkens mamma i en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Mamman uppger att ett ultraljud bara några timmar innan operationen visade att blindtarmen var sprucken.

Mamman skriver också att personalen på avdelningen försökte skynda på ultraljudet och att morfin fick ges för att lindra smärtan.