2016-07-07 21:11

2016-07-07 21:11

Nu börjar Rynkebys resa

VÄRMLAND/PARIS: Cyklar till Paris för cancersjuka barn

På lördag tar 29 cyklister från Värmland det första tramptaget mot Paris och ett nytt insamlingsrekord till Barncancerfonden.
Hejarropen var många när Team Rynkeby tog avsked på Stora torget i Karlstad på torsdagen. Nu börjar resan.

Efter nära ett års hårt tränande och hundratals mil i benen så är nu Team Rynkeby Värmland redo den drygt 120 milslånga cykelresan till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden. Startskottet går på lördag morgon och en vecka senare kommer laget att rulla in i Paris tillsammans med 1500 andra cyklister. En mäktig känsla kan tyckas och Rynkeby Värmlands lagkapten Dick Söderberg är beredd att hålla med.

– Det kommer vara helt fantastiskt. Vi har redan gjort en stark resa sedan vi började träna tillsammans i september, det är ett grymt gäng och vi är otroligt taggade, säger Dick Söderberg när Team Rynkeby cyklade en prolog genom Karlstad på torsdagen.

Insamlingsrekord

Resan genom Europa har ett tydligt syfte, att manifestera kampen för livet och samla in pengar till Barncancerfonden. För varje år har projektets bidrag till cancerforskningen blivit större och 2015 samlade Tema Rynkeby in över 61 miljoner kronor till forskning i de fem medverkande länderna. I år hoppas teamet kunna slå insamlingsrekord.

– Värmland har levererat och stöttat oss jättemycket i år. De har tagit Team Rynkeby till sina hjärtan, säger Dick Söderberg.

Vad ser du mest fram emot med resan?

– Komma fram och inse att man har klarat utmaningen, men hela resan ska blir rolig. Vi har ju varit ett team sedan september nu så man har ju lärt känna alla och vi har jättekul tillsammans så det ska bli jättespännande, säger Linnea Bruhn.

Efter nära ett års hårt tränande och hundratals mil i benen så är nu Team Rynkeby Värmland redo den drygt 120 milslånga cykelresan till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden. Startskottet går på lördag morgon och en vecka senare kommer laget att rulla in i Paris tillsammans med 1500 andra cyklister. En mäktig känsla kan tyckas och Rynkeby Värmlands lagkapten Dick Söderberg är beredd att hålla med.

– Det kommer vara helt fantastiskt. Vi har redan gjort en stark resa sedan vi började träna tillsammans i september, det är ett grymt gäng och vi är otroligt taggade, säger Dick Söderberg när Team Rynkeby cyklade en prolog genom Karlstad på torsdagen.

Insamlingsrekord

Resan genom Europa har ett tydligt syfte, att manifestera kampen för livet och samla in pengar till Barncancerfonden. För varje år har projektets bidrag till cancerforskningen blivit större och 2015 samlade Tema Rynkeby in över 61 miljoner kronor till forskning i de fem medverkande länderna. I år hoppas teamet kunna slå insamlingsrekord.

– Värmland har levererat och stöttat oss jättemycket i år. De har tagit Team Rynkeby till sina hjärtan, säger Dick Söderberg.

Vad ser du mest fram emot med resan?

– Komma fram och inse att man har klarat utmaningen, men hela resan ska blir rolig. Vi har ju varit ett team sedan september nu så man har ju lärt känna alla och vi har jättekul tillsammans så det ska bli jättespännande, säger Linnea Bruhn.