2016-07-07 17:35

2016-07-07 17:35

Dukat för öppna landskap

KARLSTAD: Tredje Gravarundan med smaker och konst

Några kilometer utanför Karlstad blomstrar gårdarna som håller landskapet öppet. Under två dagar öppnar de för mat, konst och kultur. En runda besökaren med fördel gör på cykel.

Till helgen, 9 och 10 juli, är det dags för tredje Gravarundan. Gårdarna Ängebäcks trädgård, Mossens gård och Solbergets vedugnsbageri samt Grava hembygdsgård håller öppet och erbjuder massor av lokalt producerad mat, kafferep, café, konst och kulturupplevelser. En runda på en och en halv mil som med fördel kan ses på cykel.

– Det är roligt att folk tar cykel hit på småvägarna, de bara vällde in här förra året. Besökarna är viktiga eftersom det är de som köper lokalproducerad mat som ser till att vi kan ha en så öppen och fin Gravabygd, säger Lena Marie Andersson på Solbergets Vedugnsbageri.

Tillsammans med de övriga gårdarna förbereder de nu för fullt med bakat, lagat, hantverk och konst.

– Vi väntar mycket folk på alla gårdar. Vi har otroligt mycket självplock på jordgubbar i år, nästan som under toppåren på 1990-talet, med många nya kunder. Det är en väldigt stadsnära landsbygd vi har här och många ser det som en del av semestern, säger Anna Wilén på Ängebäcks Trädgård.

– Förutom maten är det väldigt roligt att kunna presentera utställningen ”Från Paris till Grava” med bildkonstnären och smyckedesignern Lis Löfeds verk. Bland mycket annat, fortsätter hon.

På Grava hembygdsgård kan man kika in i bygdens sista missionshus med återskapat kyrktorn efter kafferepet.

Till helgen, 9 och 10 juli, är det dags för tredje Gravarundan. Gårdarna Ängebäcks trädgård, Mossens gård och Solbergets vedugnsbageri samt Grava hembygdsgård håller öppet och erbjuder massor av lokalt producerad mat, kafferep, café, konst och kulturupplevelser. En runda på en och en halv mil som med fördel kan ses på cykel.

– Det är roligt att folk tar cykel hit på småvägarna, de bara vällde in här förra året. Besökarna är viktiga eftersom det är de som köper lokalproducerad mat som ser till att vi kan ha en så öppen och fin Gravabygd, säger Lena Marie Andersson på Solbergets Vedugnsbageri.

Tillsammans med de övriga gårdarna förbereder de nu för fullt med bakat, lagat, hantverk och konst.

– Vi väntar mycket folk på alla gårdar. Vi har otroligt mycket självplock på jordgubbar i år, nästan som under toppåren på 1990-talet, med många nya kunder. Det är en väldigt stadsnära landsbygd vi har här och många ser det som en del av semestern, säger Anna Wilén på Ängebäcks Trädgård.

– Förutom maten är det väldigt roligt att kunna presentera utställningen ”Från Paris till Grava” med bildkonstnären och smyckedesignern Lis Löfeds verk. Bland mycket annat, fortsätter hon.

På Grava hembygdsgård kan man kika in i bygdens sista missionshus med återskapat kyrktorn efter kafferepet.