2016-07-07 15:24

2016-07-08 14:11

Båtbussturerna till Borgvik skjuts upp

KARLSTAD/GRUMS: Icke godkänt certifikat

På lördag skulle båtbussturerna från Karlstad till Borgvik ha startat, men premiären får på grund av båtens icke godkända certifikat skjutas upp en vecka.
– Saker behöver fixas, men det är inga stora grejer, säger Lena Palmehn, båtbussansvarig Karlstadsbuss.

Båten Jungfruns certifikat blev inte godkänt av Transportstyrelsen i samband med att den skulle transporteras från Stockholm till Karlstad via Göta kanal, detta beslut nådde Karlstads kommun på onsdagskvällen.

Då båten inte har varit i trafik i år behövdes en del av utrustningen justeras. Detta innebär att båtbusslinjerna från Karlstad till Borgvik via Hammarö och Grums, linje 96, startar den 16 juli istället för till helgen, som det från början var planerat.

– Det har jobbats in i det sista med att få utrustning och teknik på plats men vid besiktningen tidigare i veckan visade det sig att tidplanen inte kan hållas. En del utrustning behöver fixas, men vi pratar inte om några allvarliga reparationer, säger Lena Palmehn som är båtbussansvarig vid Karlstadsbuss.

Informerat resenärer

Jungfruns transport till Karlstad beräknas att starta på måndag.

– Men vi beslutade ändå att vänta med att börja med turerna tills på lördagen, det känns dumt att börja mitt i veckan, säger Palmehn.

Bokningsintresset för turerna har varit stort, men berörda resenärer är redan informerade om förändringarna.

– Eftersom vi fick reda på det i relativt god tid så kunde vi kontakta dem så att ingen kommer åka till hållplatserna i onödan.

Men trafiken mellan Borgvik och Grums, linje 97, kommer att gå som planerat kommande helg, för att sen ta ett kortare uppehåll.

– Sedan midsommar har linjen trafikerats med båten Zarah Leander . Eftersom linje 96, som går mellan Karlstad och Grums via Hammarö, senareläggs en vecka kommer linje 97 att göra ett uppehåll den 11-15 juli för att vänta in Jungfrun, säger Lena Palmehn.

Båten Jungfruns certifikat blev inte godkänt av Transportstyrelsen i samband med att den skulle transporteras från Stockholm till Karlstad via Göta kanal, detta beslut nådde Karlstads kommun på onsdagskvällen.

Då båten inte har varit i trafik i år behövdes en del av utrustningen justeras. Detta innebär att båtbusslinjerna från Karlstad till Borgvik via Hammarö och Grums, linje 96, startar den 16 juli istället för till helgen, som det från början var planerat.

– Det har jobbats in i det sista med att få utrustning och teknik på plats men vid besiktningen tidigare i veckan visade det sig att tidplanen inte kan hållas. En del utrustning behöver fixas, men vi pratar inte om några allvarliga reparationer, säger Lena Palmehn som är båtbussansvarig vid Karlstadsbuss.

Informerat resenärer

Jungfruns transport till Karlstad beräknas att starta på måndag.

– Men vi beslutade ändå att vänta med att börja med turerna tills på lördagen, det känns dumt att börja mitt i veckan, säger Palmehn.

Bokningsintresset för turerna har varit stort, men berörda resenärer är redan informerade om förändringarna.

– Eftersom vi fick reda på det i relativt god tid så kunde vi kontakta dem så att ingen kommer åka till hållplatserna i onödan.

Men trafiken mellan Borgvik och Grums, linje 97, kommer att gå som planerat kommande helg, för att sen ta ett kortare uppehåll.

– Sedan midsommar har linjen trafikerats med båten Zarah Leander . Eftersom linje 96, som går mellan Karlstad och Grums via Hammarö, senareläggs en vecka kommer linje 97 att göra ett uppehåll den 11-15 juli för att vänta in Jungfrun, säger Lena Palmehn.