2016-06-29 06:00

2016-06-29 06:00

MoVe sätter fart på sommaren

MOLKOM: Mobil fritidsgård gör succé

Skratt, glada tillrop och ett eller annat skrapsår. Det hör till när den mobila fritidsgården MoVe besöker olika delar av kommunen.

Det är en solig eftermiddag och på Molkoms fritidsgård samsas en salig blandning av BMX-cyklare och skateboardåkare. Modiga barn och ungdomar susar över de hopp och ramper som byggts upp för att användas under veckan som MoVe huserar i Molkom. Det spelar ingen roll om du har testat på att trixa med cykeln tidigare eller är nybörjare, hjälp och inspiration finns på plats. Allt du behöver är en hjälm på huvudet och en dos mod för att ta dig an de olika hoppen.

Startade 2012

För fem år sedan fick Jonas Kristiansson idén om en mobil ungdomsgård. Tolvmansgatans ungdomsgård lockade inte folk under sommarmånaderna och därav kom idén att ta MoVe ut till ungdomarna.

– Sen starten har över 54 000 barn och ungdomar besökt oss, nu i sommar snittar vi ungefär 1500 per vecka, säger Jonas. Det är kul att det sprider sig och att det är så många som kommer, man känner en uppskattning för det vi gör, fortsätter han.

I dag driver Jonas MoVe tillsammans med Carl-Albin Rahlenius och varje sommar får de hjälp av frivilliga ungdomar.

Våghalsiga tricks

Nere på den stora gräsplanen syns ungdomar i stora plastbollar spela fotboll och andra som gör den ena avancerade volten efter den andra vid parkour-stationen. bumper balls, plastbollarna, lockar till många skratt och en hel del tacklingar.

Plötsligt blir det febril aktivitet bland parkourutövarna. Trampolinen som används flyttas flera meter från mattan och tomrummet fylls snabbt av nio modiga deltagare. Hampus Heed, parkour-instruktör, tar sats och flyger sen över ungdomarna.

Carl-Albin Rahlenius skrattar.

– Förra veckan hoppade han över 18 ungdomar, det var coolt, säger han.

Det är en solig eftermiddag och på Molkoms fritidsgård samsas en salig blandning av BMX-cyklare och skateboardåkare. Modiga barn och ungdomar susar över de hopp och ramper som byggts upp för att användas under veckan som MoVe huserar i Molkom. Det spelar ingen roll om du har testat på att trixa med cykeln tidigare eller är nybörjare, hjälp och inspiration finns på plats. Allt du behöver är en hjälm på huvudet och en dos mod för att ta dig an de olika hoppen.

Startade 2012

För fem år sedan fick Jonas Kristiansson idén om en mobil ungdomsgård. Tolvmansgatans ungdomsgård lockade inte folk under sommarmånaderna och därav kom idén att ta MoVe ut till ungdomarna.

– Sen starten har över 54 000 barn och ungdomar besökt oss, nu i sommar snittar vi ungefär 1500 per vecka, säger Jonas. Det är kul att det sprider sig och att det är så många som kommer, man känner en uppskattning för det vi gör, fortsätter han.

I dag driver Jonas MoVe tillsammans med Carl-Albin Rahlenius och varje sommar får de hjälp av frivilliga ungdomar.

Våghalsiga tricks

Nere på den stora gräsplanen syns ungdomar i stora plastbollar spela fotboll och andra som gör den ena avancerade volten efter den andra vid parkour-stationen. bumper balls, plastbollarna, lockar till många skratt och en hel del tacklingar.

Plötsligt blir det febril aktivitet bland parkourutövarna. Trampolinen som används flyttas flera meter från mattan och tomrummet fylls snabbt av nio modiga deltagare. Hampus Heed, parkour-instruktör, tar sats och flyger sen över ungdomarna.

Carl-Albin Rahlenius skrattar.

– Förra veckan hoppade han över 18 ungdomar, det var coolt, säger han.

  • Johanna Lindholm