2016-06-28 10:12

2016-06-28 10:33

Toppbetyg för Karlstad

KARLSTAD: Karlstadsborna är nöjdast i Sverige

När Karlstadsborna får säga sitt om kommunen resulterar det i högsta betyg inom flera områden.

Resultatet från den senaste medborgarundersökningen från Statistiska centralbyrån, SCB, blev klart i dagarna. Årets undersökning, som 133 kommuner deltog i, visar att Karlstads invånare är mycket nöjda med sin kommun.

– Vi gläder oss åt att Karlstadsborna är mer nöjda än invånare i andra kommuner och att så många tycker att Karlstad är så en bra plats att leva och bo på, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M).

 Kommunen fick högsta betyg inom områdena fritidsmöjligheter, kultur samt vatten och avlopp. Vilket resulterade i en delad förstaplats och nöjdast kommuninvånare bland de deltagande kommunerna. Även miljöarbetet inom kommunen fick goda betyg, där Karlstad landar på en andraplats.

Resultatet från den senaste medborgarundersökningen från Statistiska centralbyrån, SCB, blev klart i dagarna. Årets undersökning, som 133 kommuner deltog i, visar att Karlstads invånare är mycket nöjda med sin kommun.

– Vi gläder oss åt att Karlstadsborna är mer nöjda än invånare i andra kommuner och att så många tycker att Karlstad är så en bra plats att leva och bo på, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M).

 Kommunen fick högsta betyg inom områdena fritidsmöjligheter, kultur samt vatten och avlopp. Vilket resulterade i en delad förstaplats och nöjdast kommuninvånare bland de deltagande kommunerna. Även miljöarbetet inom kommunen fick goda betyg, där Karlstad landar på en andraplats.

  • Johanna Lindholm