2016-06-19 12:52

2016-06-19 12:52

Musik för ett bättre klimat

SVERIGE: 119 mil på cykel, allt för klimatet.

Tre vänner, en fiol, en saxofon och en cello, sju veckor och 119 mil på cykel, allt för en mer hållbar miljö.

Karolina Lundahl, Klara Eriksson och Ellen Malmberg, tre studenter som brinner för musik och miljö. De vill öka förståelsen för hur viktigt det är att vi alla arbetar för en hållbar värld, för vår egen och klimatets skull. Idén för 119 mil för klimatet väcktes och sedan den 1a juni befinner sig de tre vännerna ute på Sveriges vägar. Resan startade i Östersund och slutmålet är Malmö, som de räknar med att nå sju veckor senare, den 17 juli.

På sin resa genom Sverige kommer de, utöver att spela musik, även att samla in personliga klimatavtal, något som kan ses som löften och mål för hur vi ska uppnå en mer hållbar värld. Klimatavtalen går lika bra att fylla i på hemsidan som de startat upp där man kan läsa om resan, men också i pappersform om man träffar dem längst vägen. Den som vill vara med och fylla i sina egna mål har tills i slutet av augusti på sig. Sista augusti kommer vännerna att skicka in samtliga klimatavtal till regeringen, för att visa att det är många som står bakom mer hållbara beslut.

De befinner sig nu i dagarna i Karlstad och imorgon måndag kommer de befinna sig på soltorget och spela musik. Passa på att skriva ditt egna klimatavtal och tipsa om platser i Värmland de absolut inte får missa på sin resa.

Vill du veta mer om deras resa genom Sverige? Besök deras hemsida för mer information, där finns även information om vilka städer de planerar att besöka innan de når slutmålet.

Karolina Lundahl, Klara Eriksson och Ellen Malmberg, tre studenter som brinner för musik och miljö. De vill öka förståelsen för hur viktigt det är att vi alla arbetar för en hållbar värld, för vår egen och klimatets skull. Idén för 119 mil för klimatet väcktes och sedan den 1a juni befinner sig de tre vännerna ute på Sveriges vägar. Resan startade i Östersund och slutmålet är Malmö, som de räknar med att nå sju veckor senare, den 17 juli.

På sin resa genom Sverige kommer de, utöver att spela musik, även att samla in personliga klimatavtal, något som kan ses som löften och mål för hur vi ska uppnå en mer hållbar värld. Klimatavtalen går lika bra att fylla i på hemsidan som de startat upp där man kan läsa om resan, men också i pappersform om man träffar dem längst vägen. Den som vill vara med och fylla i sina egna mål har tills i slutet av augusti på sig. Sista augusti kommer vännerna att skicka in samtliga klimatavtal till regeringen, för att visa att det är många som står bakom mer hållbara beslut.

De befinner sig nu i dagarna i Karlstad och imorgon måndag kommer de befinna sig på soltorget och spela musik. Passa på att skriva ditt egna klimatavtal och tipsa om platser i Värmland de absolut inte får missa på sin resa.

Vill du veta mer om deras resa genom Sverige? Besök deras hemsida för mer information, där finns även information om vilka städer de planerar att besöka innan de når slutmålet.

  • Johanna Lindholm