2016-06-17 20:33

2016-06-17 20:33

Köttproducenter prisades

MOLKOM: "Gällseruds gård sticker ut"

Det var Gällserud Gård AB i Molkom som under fredagen fick ta emot priset Årets Nötköttsproducent i Värmland. Ett överraskande besked för pristagarna, men ett självklart beslut från juryns sida.

Det är LRF Värmland och Värmlands Nötköttsproducenter som årligen prisar en framgångsrik värmländsk gård med nötköttsproduktion. Priset etablerades för nära 20 år sedan och delas ut i flera län i landet. Årets mottagare i Värmland är Gällserud Gård AB som bland annat prisas för sin stora lönsamhet, växande dikobesättning och för en innovativ verksamhet.

– Det finns många framgångsrika gårdar i Värmland, men Gällserud gård sticker ut, säger Jonas Kerven, ledamot Värmlands Nötköttsproducenter.

Ovanlig lösning

Gällseruds gård innefattar drygt 500 djur på två olika gårdar och drivs sedan 25 år tillbaka av Tomas Eriksson som på senare år har rekryterat Olle Nilsson som delägare. De både lantbrukarna saknar släktband med varandra, vilket gör att verksamhetslösningen på Gällseruds gård skiljer sig från de traditionella föreställningarna kring hur gårdar bedrivs.

– Det är viktigt att belysa unga företagare inom jordbruk och visa att det finns flera sätt att bedriva verksamhet på, säger Patrik Ohlsson, ordförande LRF Värmland.

Ljus framtid

Tomas och Olle länkades samman tack vare deras gemensamma intresse för lantbruk. De trivs ihop som kollegor, men att det skulle resultera i denna bemärkelse var dock inget som Tomas Eriksson anade när han lät Olle Nilsson bli delägare i aktiebolaget Gällserud Gård AB.

– Det känns väldigt roligt och spännande. Det är liksom inget som funnits i tankarna, säger Tomas Eriksson som ser ljust på gårdens framtid och konstaterar att verksamheten förväntas utökas med tiden.

”På tiden”

Titeln Årets Nötköttsproducent i Värmland gör att Gällserud Gård AB även kandiderar till priset Årets Nötköttsproducent i Sverige, som kommer att utses i samband med Sveriges Nötköttsproducenters årsmöte i höst.

– Det var på tiden att företaget fick priset. De har varit aktuella flera gånger och i år fanns det ingen som stämde bättre överens med kriterierna än Gällserud gård, säger Patrik Ohlsson.

Det är LRF Värmland och Värmlands Nötköttsproducenter som årligen prisar en framgångsrik värmländsk gård med nötköttsproduktion. Priset etablerades för nära 20 år sedan och delas ut i flera län i landet. Årets mottagare i Värmland är Gällserud Gård AB som bland annat prisas för sin stora lönsamhet, växande dikobesättning och för en innovativ verksamhet.

– Det finns många framgångsrika gårdar i Värmland, men Gällserud gård sticker ut, säger Jonas Kerven, ledamot Värmlands Nötköttsproducenter.

Ovanlig lösning

Gällseruds gård innefattar drygt 500 djur på två olika gårdar och drivs sedan 25 år tillbaka av Tomas Eriksson som på senare år har rekryterat Olle Nilsson som delägare. De både lantbrukarna saknar släktband med varandra, vilket gör att verksamhetslösningen på Gällseruds gård skiljer sig från de traditionella föreställningarna kring hur gårdar bedrivs.

– Det är viktigt att belysa unga företagare inom jordbruk och visa att det finns flera sätt att bedriva verksamhet på, säger Patrik Ohlsson, ordförande LRF Värmland.

Ljus framtid

Tomas och Olle länkades samman tack vare deras gemensamma intresse för lantbruk. De trivs ihop som kollegor, men att det skulle resultera i denna bemärkelse var dock inget som Tomas Eriksson anade när han lät Olle Nilsson bli delägare i aktiebolaget Gällserud Gård AB.

– Det känns väldigt roligt och spännande. Det är liksom inget som funnits i tankarna, säger Tomas Eriksson som ser ljust på gårdens framtid och konstaterar att verksamheten förväntas utökas med tiden.

”På tiden”

Titeln Årets Nötköttsproducent i Värmland gör att Gällserud Gård AB även kandiderar till priset Årets Nötköttsproducent i Sverige, som kommer att utses i samband med Sveriges Nötköttsproducenters årsmöte i höst.

– Det var på tiden att företaget fick priset. De har varit aktuella flera gånger och i år fanns det ingen som stämde bättre överens med kriterierna än Gällserud gård, säger Patrik Ohlsson.