2016-06-07 21:46

2016-06-07 21:46

Simons utmaning – Kebnekaise tur och retur

KARLSTAD

Simon Tångö är en nybliven student från Karlstad som begett sig mot Kebnekaise med cykel. Hans uppdrag är att bestiga berget och sedan sätta kurs mot Karlstad igen. En krävande uppgift som den äventyrlige 18-åringen ser som en häftig utmaning.

När många studenter i dagarna börjar sina första jobb är du på väg upp på Sveriges högsta berg. Hur känns det?

– Det känns jättebra och så fort sommaren började ville jag bara komma i väg, äventyrare som jag är.

Hur kom det sig att du valde denna tripp?

– Jag har alltid varit intresserad av utmaningar och den avlidne äventyraren Göran Kropp har inspirerat mig mycket. Han cyklade från Stockholm till Mount Everest, besteg berget, och cyklade hem igen. Det här blir som en hyllning till honom i ett lite mindre format.

Du ska vara helt ensam på resan. Hur känns det?

– Det blir en prövning, absolut, ett test att se hur mycket jag klarar fysiskt och mentalt. Men jag har större drömmar framöver så därför behöver jag testa mig själv. Som tur är har jag cykelvana från bland annat Vätternrundan och Gotland Runt.

Den här utmaningen heter Kropp Challenge och anmälningsavgiften stödjer behövande i Nepal. Var det viktigt?

– Det är självklart en stor anledning till att göra det här. Jag har varit i Nepal och sett hur tufft det är att leva där. Därför tänker jag dessutom starta en egen insamling till förmån för en pojke och hans familj så de får ett bättre liv. Den som vill får gärna bidra via min hemsida eller sociala medier.

När kan vi se dig på Karlstads gator igen?

– Resan beräknas ta ungefär en månad. Så runt den 6:e juli behöver jag vara tillbaka för då väntar ett nytt äventyr.

När många studenter i dagarna börjar sina första jobb är du på väg upp på Sveriges högsta berg. Hur känns det?

– Det känns jättebra och så fort sommaren började ville jag bara komma i väg, äventyrare som jag är.

Hur kom det sig att du valde denna tripp?

– Jag har alltid varit intresserad av utmaningar och den avlidne äventyraren Göran Kropp har inspirerat mig mycket. Han cyklade från Stockholm till Mount Everest, besteg berget, och cyklade hem igen. Det här blir som en hyllning till honom i ett lite mindre format.

Du ska vara helt ensam på resan. Hur känns det?

– Det blir en prövning, absolut, ett test att se hur mycket jag klarar fysiskt och mentalt. Men jag har större drömmar framöver så därför behöver jag testa mig själv. Som tur är har jag cykelvana från bland annat Vätternrundan och Gotland Runt.

Den här utmaningen heter Kropp Challenge och anmälningsavgiften stödjer behövande i Nepal. Var det viktigt?

– Det är självklart en stor anledning till att göra det här. Jag har varit i Nepal och sett hur tufft det är att leva där. Därför tänker jag dessutom starta en egen insamling till förmån för en pojke och hans familj så de får ett bättre liv. Den som vill får gärna bidra via min hemsida eller sociala medier.

När kan vi se dig på Karlstads gator igen?

– Resan beräknas ta ungefär en månad. Så runt den 6:e juli behöver jag vara tillbaka för då väntar ett nytt äventyr.